ΟΙ… ΥΜΕΤΕΡΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οι φοβεροί Ολλανδοί που ξέρουν από φράγματα και έχουν ολόκληρη χώρα κάτω από τη θάλασσα, ήταν τελικά κάτι πολιτικοί συγγενείς μας. Ετσι γίνονται οι δουλειές για να ξέρετε…

Κατά τ’ άλλα συζητάμε για την κατάσταση και τις εκλογές στον Βόλο και όλη τη Θεσσαλία, για την παραχώρηση 90 αναψυκτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στο franchise της “Γρηγόρης Μικρογεύματα” αλλά και για τις συστάσεις διεθνών δημοσιογραφικών ενώσεων για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

Βασίλης Παναγιωτόπουλος, δημοσιογράφος και συνεργάτης των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα»:
«ΠΟΛΥΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος, δημοσιογράφος και συνεργάτης των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» μιλά για την ελευθερία του Τύπου στην χώρα και τα ΜΜΕ που αποκρύπτουν τον διεθνή προβληματισμό για αυτήν την κατάσταση.

Ο ίδιος αναφέρεται στις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα για τέτοια ζητήματα και στις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ενώ μιλά και για τις αγωγές κατά δημοσιογράφων, τα λεγόμενα slapps, σημειώνοντας παράλληλα ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η χώρα μας είναι τελευταία στην ευρωπαϊκή κατάταξη στην ελευθερία του Τύπου.
Τέλος τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συνομιλίες με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, χρειάζεται πολιτική βούληση και περισσότερες πράξεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι ξεκίνησαν να γίνονται βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Γιώργος Θαλασσινός, δημοσιογράφος και υπεύθυνος αναψυκτηρίων στο Εθνικό Αρχαιολογικό και στο Νομισματικό Μουσείο Αθήνας:
«ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ»

Στην απόφαση αποβολής από τον χώρο του καφέ του Νομισματικού Μουσείου επί της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, για να παραχωρηθεί σε μεγάλη ιδιωτική εταιρία, αναφέρεται ο Γιώργος Θαλασσινός, δημοσιογράφος και υπεύθυνος της εταιρίας που το διαχειρίζεται μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία.

Ο ίδιος μιλά για τη λειτουργία των αναψυκτήριων, τόσο στο νομισματικό Μουσείο όσο και στο Εθνικό και Αρχαιολογικό εδώ και 16 χρόνια, καθώς αναβαθμίζοντάς τα μετατράπηκαν σε κάποια από τα πιο γνωστά σημεία συνάντησης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς πρόκειται και για χώρους Πολιτισμού, με δράσεις, εικαστικά και εκδηλώσεις.

Επίσης μιλά για την λάσπη που ρίχνει το Υπουργείο Πολιτισμού σε βάρος της διοίκησης των δύο καφέ, την ώρα που όλοι οι όροι της σύμβασης τηρούνται απαρέγκλιτα και τονίζει ότι ουσιαστικός στόχος της κ. Μενδώνη είναι η μεταβίβαση συνολικά 90 χώρων σαν «δωράκι» σε μεγάλη εταιρία franchise η οποία μάλιστα δεν θα τους διαχειρίζεται η ίδια αλλά θα τους υπομισθώνει.

Γιάννης Χλόπτσιος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας:
«ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΘΗΚΑΝ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

Ο Γιάννης Χλόπτσιος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας μιλά για τα σοβαρά προβλήματα που ακόμα υπάρχουν στην περιοχή και ειδικά στον Βόλο. Προβλήματα που επιδεινώθηκαν με την τελευταία κακοκαιρία.

Επίσης αναφέρεται στην λίμνη Κάρλα και την τεράστια καταστροφή των αγροτικών εκτάσεων που για να επανέλθουν θα χρειστούν τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ σημειώνει ότι ο Βόλος ακόμα δεν έχει πόσιμο και καθαρό νερό ενώ αποκαλύπτει πως οι Ολλανδοί επιστήμονες που θα αναλάβουν τα έργα είναι τελικά μια εταιρία με διευθύνοντα σύμβουλο έναν παλιό σύμβουλο, ενός πρώην υπουργού της ΝΔ.

Όπως επισημαίνει, δεν είχαν γίνει ποτέ ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, παρά μόνο έργα βιτρίνας, ενώ τονίζει ότι υπήρχαν προτάσεις από το Πανεπιστήμιο και άλλους φορείς για μικρά έργα που συνολικά θα μπορούσαν να μετριάσουν τις καταστροφές. Τέλος στρέφει τα βέλη κατά του δημάρχου Βόλου, του περιφερειάρχη αλλά και κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι έγιναν έργα του ποδαριού τα οποία καταστράφηκαν όπως οι γέφυρες, ενώ αναφέρεται και στην κατασπατάληση πόρων μετά τον Ιανό.