ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σήμερα το κοντέρ γράφει 3.342 νεκρά παιδιά στη Γάζα. Και πάνω από 8.000 νεκρούς συνολικά. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν πρόσωπο για τα διεθνή ΜΜΕ αλλά ούτε και για τις δυτικές κυβερνήσεις.

Ετσι κι αλλιώς μάλλον δεν είχαν καν λούτρινους αρκούδους για να τους βάλουμε στη σειρά να τα περιμένουν όπως συμβαίνει με τα 30 παιδιά που αγνοούνται από την πλευρά του Ισραήλ.

Μπορείς να κλείσεις τα μάτια στη γενοκτονία; Μπορείς να γλιτώσεις τον εαυτό σου από το μίσος έναντι ενός λαού που κάποτε γνώρισε στο πετσί του τον όλεθρο και σήμερα τον ανταποδίδει;

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Χάρης Λυδάκης, παραιτηθείς διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου: «ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ»

Ο Χάρης Λυδάκης, παραιτηθείς διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, μιλά για την παραίτησή του από την προσωρινή διοίκηση του νοσοκομείου, λίγες μέρες μετά την τοποθέτησή του που έγινε μετά την καρατόμηση της προηγούμενης διοίκησης.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, αιτία της παραίτησης είναι η αντίθεσή του με τις συνεχείς μετακινήσεις γιατρών προς άλλα νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι οι αλλεπάλληλες αυτές μετακινήσεις δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη κρισιμότητα που βρίσκεται το Βενιζέλειο.

Ο ίδιος αναφέρεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός όταν επισκέφθηκε το Ηράκλειο, όπως οι ιδιώτες αναισθησιολόγοι, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε διαθεσιμότητα από τους ντόπιους γιατρούς.

Τέλος μιλά και για τις κενές θέσεις που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ υπογραμμίζει ότι αυτό το ζήτημα δημιουργήθηκε και λόγω των συνεχών μετακινήσεων, τονίζοντας ότι χρειάζονται προκηρύξεις και για τα άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να πηγαινοέρχονται και πάλι οι γιατροί.

Γιώργος Κουβίδης, μέλος του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα: «ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ»

Ο Γιώργος Κουβίδης, μέλος του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα, μιλά για την υπόθεση θανάτου του 23χρονου, Ιάσονα Λαλαούνη, που έχασε τη ζωή του έξω από την Βουλή όταν προσέκρουσε με την μηχανή του στο αυτοκίνητο που οδηγούσε άνδρας της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη και τη δίκη που ξεκινά στις 31/10 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Όπως τονίζει, είναι η τρίτη απόπειρα για την δίκη μετά από δυο αναβολές, σημειώνοντας ότι είναι πολύ πιθανό να αναβληθεί ξανά.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ακόμα και σήμερα οι οδηγοί των οχημάτων που μπαίνουν στην Βουλή, συνεχίζουν να παρανομούν στο ίδιο σημείο όπου προκλήθηκε το θανατηφόρο τροχαίο, ενώ υποστηρίζει ότι λόγω της παραπομπής του δράστη οδηγού για πλημμέλημα, ενθαρρύνονται περαιτέρω οι συγκεκριμένες παραβιάσεις.

Παράλληλα κάνει λόγο για αυθαιρεσία από την πλευρά της Βουλής που επιτρέπει ακόμα να γίνεται αυτήν η επικίνδυνη και παράνομη στροφή προς το κτίριο, αναφέρεται και στην έλλειψη τροχονόμου που θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα τέτοιο σημείο ενώ σημειώνει ότι ο οδηγός ουσιαστικά εγκατέλειψε το θύμα καθώς έφυγε από το σημείο του δυστυχήματος.