ΒΟΥΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ… ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Το «πολίτεςTV» ακολουθεί τις έρευνες των καταδυόμενων αρχαιολόγων περιμετρικά της Κρήτης. Καταγράφει τις σημαντικές πληροφορίες που δίνει ο βυθός και συζητά για την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού ως το καλύτερο μέσο για την προστασία των ενάλιων αρχαιοτήτων. Εξάλλου το διάστημα που μας χωρίζει από την αρχαιότητα είναι μόλις μερικοί παππούδες…

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, συστάθηκε πρόσφατα το γραφείο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και έχει ήδη να επιδείξει σημαντικό έργο, σε πείσμα μιας γενικότερης κατάστασης μιζέριας και απαξίωσης, ειδικά στον τομέα του Πολιτισμού. Σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ αλλά και το αμερικανικό ωκεανογραφικό ινστιτούτο Woods Ηole, πραγματοποιήθηκαν ήδη σημαντικές έρευνες στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ του Ηρακλείου και της Ντίας, οι οποίες έφεραν στο φως σημαντικά ναυάγια των βυζαντινών και ρωμαϊκών χρόνων.

Ο υπάλληλος του γραφείου στο Ηράκλειο μιλά για το τεράστιο έργο που έχει να καλύψει η υπηρεσία με μόνο αντίδοτο τη μεθοδική και σκληρή δουλειά αλλά και τη συμπαράσταση των τοπικών επιστημονικών και άλλων φορέων.

Ρεπορτάζ: Μάριος Διονέλλης
Κάμερα: Νίκος Σαράντος
Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης