ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΤΗ ΜΑΝΑ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΤΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Κρήτης από τον θάνατο του μόλις πεντέμισι μηνών βρέφους μετά από χτυπήματα που δέχτηκε από τον ίδιο του τον πατέρα το βράδυ της Τετάρτης στη Σητεία.

Ο 52χρονος υπάλληλος της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Σητείας γύρισε στο σπίτι του έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και για άγνωστο λόγο επιτέθηκε στη σύντροφό του και μητέρα του παιδιού τους.

Σφοδρά χτυπήματα δέχτηκε και το μικρό αγοράκι το οποίο κρατούσε η μητέρα στην αγκαλιά της.

Οι ίδιοι οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Σητείας σε κωματώδη κατάσταση, ενώ μετά τις πρώτες εξετάσεις κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Εκεί το παιδί εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη μέχρι το πρωί της Πέμπτης για να το κρατήσουν στη ζωή.

Στις 5.15 τα ξημερώματα το βρέφος υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης τελικά κατέληξε στις 6.35 π.μ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Στις αρχικές της αναφορές στους γιατρούς η μητέρα ισχυρίστηκε πως το παιδί χτυπήθηκε από ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο εκσφενδόνισε εναντίον της ο πατέρας.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να πείθει τις αρχές καθώς, όπως δήλωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιάννης Τασσόπουλος, το παιδί έφερε περισσότερα από ένα χτυπήματα.

Σοκ στο χωριό

⇈ «Η εικόνα που έδινε ήταν ότι αγαπούσε πάρα πολύ το παιδί του, δεν μπορώ να πιστέψω ακόμα αυτό που συνέβη» λέει στην «Εφ.Συν.» ο γείτονας και συνάδελφος του 52χρονου στον Δήμο Σητείας, Γιάννης Δαμουλάκης. Κυρία Μαρία, κάτοικος Σκοπής: «Είναι ανήκουστο αυτό που συνέβη. Ας το έδιναν να το μεγαλώσουμε οι γιαγιάδες εδώ στο χωριό. Βαστούν τα χέρια μας και έχουμε δικά μας εγγονάκια που φροντίζουμε ήδη», λέει με δάκρυα στα μάτια

Ο 52χρονος δράστης συνελήφθη μετά τον θάνατο του παιδιού και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Νεάπολης απ’ όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Υστερα από αίτημα του ιατροδικαστή μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις ούρων και αίματος, ενώ παραμένει κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ όπου της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Για άνθρωπο που δεν είχε δώσει στο παρελθόν αντίστοιχα δείγματα γραφής μιλούν οι γείτονες στην οδό Πλαστήρα στη Σητεία όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα το ζευγάρι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 52χρονος είχε πρόσφατα χωρίσει από την πρώτη σύζυγό του, καθώς ο ίδιος επιθυμούσε να αποκτήσει παιδί, κάτι που δεν ήθελε εκείνη.

Το παιδί που απέκτησε με τη δεύτερη σύντροφό του στη σύντομη ζωή του είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πέρασε τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του στο νοσοκομείο.

«Τόσο ο ίδιος ο πατέρας όσο και η μητέρα ξέρω πως πέρασαν μεγάλη αγωνία για να κρατήσουν τότε το παιδί τους στη ζωή. Η εικόνα που έδινε ήταν ότι αγαπούσε πάρα πολύ το παιδί του, δεν μπορώ να πιστέψω ακόμα αυτό που συνέβη» λέει στην «Εφ.Συν.» ο γείτονας και συνάδελφος του 52χρονου στον Δήμο Σητείας, Γιάννης Δαμουλάκης.

Για απάνθρωπη συμπεριφορά εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου πλάσματος κάνουν λόγο οι κάτοικοι του χωριού Σκοπή, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του παιδιού, καθώς η είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Το θλιβερό περιστατικό έχει σοκάρει ακόμα και τους γιατρούς που κλήθηκαν να το διαχειριστούν, ενώ ανακοίνωση εξέδωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Σητείας ευχόμενοι να είναι το τελευταίο αντίστοιχο συμβάν.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 20.01.2017