ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Το αποτρόπαιο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής βλέπει ξανά τις τελευταίες μέρες η Κρήτη με δύο απανωτές απόπειρες ανθρωποκτονίας με δράστες επίλεκτα στελέχη της στο νησί. Μείζον ζήτημα προκύπτει για τη χαριστική συμπεριφορά που δείχνουν στους συγκεκριμένους κακοποιούς οι εισαγγελικές αρχές.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ένας 33χρονος (Η.Σ.) πυροβόλησε επιχειρηματία από τον χώρο της εμπορίας καυσίμων στον οποίο χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο δράστης πυροβόλησε 12 φορές στα πόδια τον 44χρονο και εξαφανίστηκε.

Ο δράστης είναι άνθρωπος γνώριμος στις αρχές, καθώς πριν από έναν χρόνο είχε συλληφθεί όταν σε χωράφι του στο Ρέθυμνο βρέθηκε θαμμένο μέσα σε βαρέλια ολόκληρο οπλοστάσιο (όπλα, πολυβόλα, σφαίρες, χειροβομβίδες κ.ά.), ενώ ακόμα παλαιότερα είχε απασχολήσει τις αρχές και για υπόθεση ναρκωτικών.

Οταν είχε συλληφθεί αποκαλύφθηκε πως ήταν γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής, με εμφανείς αναφορές στην προσωπική του σελίδα στην εγκληματική οργάνωση, ενώ τυγχάνει και απόγονος γνωστού στρατηγού της χούντας των συνταγματαρχών.

Περιέργως, παρά τις βαριές κατηγορίες τόσο για τα όπλα όσο και για τα ναρκωτικά, ο άνθρωπος αυτός είχε βγει από τη φυλακή. Από το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του επιχειρηματία, αναζητείται εκ νέου.

Περίπου την ίδια ασυλία απολάμβανε ακόμα ένα μέλος της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη, ο οποίος μάλιστα το 2015 ήταν και υποψήφιος με την εγκληματική οργάνωση στις βουλευτικές εκλογές, σε διαφορετικό νομό από τον τόπο καταγωγής του. Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν 34χρονο (Σ.Κ.) από το Ρέθυμνο, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής πυροβόλησε στην κοιλιά τον ιδιοκτήτη καφετέριας στην οδό Αρκαδίου στο Ρέθυμνο.

Ειδικά για το τελευταίο περιστατικό ομάδες αντιφασιστών στο Ρέθυμνο διοργανώνουν αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο της πόλης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως ο συγκεκριμένος δράστης δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές και στη ρεθυμνιώτικη κοινωνία, αφού έχει πλούσια δράση και συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες ως μέλος της Χ.Α. -με την οποία ήταν υποψήφιος το 2015 στις βουλευτικές εκλογές- καθώς πριν από έναν μήνα μαχαίρωσε 44χρονο μετανάστη και αφέθηκε ελεύθερος.

«Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία δεν έκριναν απαραίτητη την προφυλάκιση ενός μαχαιροβγάλτη και ενός πιστολέρο. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι και σε αυτήν την περίπτωση την ευθύνη την έχουν οι δικαστικές αρχές. Δεν ανεχόμαστε τα διάφορα κυκλώματα να αφήνουν ελεύθερους ανθρώπους επικίνδυνους για την κοινωνία μας. Την Τρίτη 3/9/19 καλούμε τους συμπολίτες μας στο δημαρχείο ώρα 10.00 π.μ. να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε ελεύθεροι» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της συλλογικότητας αντιφασιστών (-στριών) Ρεθύμνου.

ΡΕΘΥΜΝΟ: ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ

Ρέθυμνο: Προκαλεί ο δικηγόρος του χρυσαυγίτη πιστολέρο 
Ο δικηγόρος Θωμάς Λεχωβίτης

Κατηγορίες για… ρατσισμό απευθύνει προς τις αντιφασιστικές ομάδες του Ρεθύμνου ο συνήγορος του 34χρονου υποψήφιου της Χρυσής Αυγής, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη καφετέριας στο κέντρο της πόλης. Ο δράστης, που είχε υπάρξει υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις βουλευτικές εκλογές του 2015, λίγες μέρες πριν το συμβάν με τους πυροβολισμούς είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε μετανάστη τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Παρόλα αυτά είχε αφεθεί ελεύθερος, γεγονός που στιγμάτιζε σε ανακοίνωσή της η Συλλογικότητα Αντιφασιστών Ρεθύμνου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η συλλογικότητα ανέφερε πως «Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία δεν έκριναν απαραίτητη την προφυλάκιση ενός μαχαιροβγάλτη και ενός πιστολέρο. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι και σε αυτήν την περίπτωση την ευθύνη την έχουν οι δικαστικές αρχές. Δεν ανεχόμαστε τα διάφορα κυκλώματα να αφήνουν ελεύθερους ανθρώπους επικίνδυνους για την κοινωνία μας» ενώ για το πρωί της Τρίτης 3/9 έχει οργανωθείσυγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο Ρεθύμνου.

Ωστόσο, στην αντεπίθεση πέρασε ο συνήγορος του δράστη, Θωμάς Λεχωβίτης, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση – δήλωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί για ρατσισμό εις βάρος του πελάτη του εκείνους που διαμαρτύρονται για την ατιμωρησία του.
Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Λεχωβίτης αναφέρει:

«Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, την 3 Σεπτεμβρίου, από αντιρατσιστικά κινήματα της πόλης με αφορμή την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την οποία θα απολογηθεί την ίδια μέρα στον κ. Ανακριτή Ρεθύμνου συμπολίτης μας.

Το παράδοξο στην ιστορία είναι ότι καμία από τις αποδιδόμενες στον κατηγορούμενο εγκληματικές πράξεις δεν εμφορούνται από ρατσιστική βία ώστε να προκληθεί αντανακλαστικά η αναγκαία αντίδραση καταδίκης τους. Το προτασσόμενο ως επιχείρημα της συμμετοχής του κατηγορούμενου σε ψηφοδέλτιο του κόμματος της Χ.Α., δεν αρκεί προφανώς για να κινητοποιήσει από μόνο του, κινήσεις αντιπαράθεσης μαζί του, γιατί σε αυτή τη περίπτωση καταστρατηγείται η αντικειμενικότητα της δικαστικής κρίσης ως πυρηνικό στοιχείο του δικαικού πολιτισμού μας.

Θα ήμουν ο πρώτος που θα διαδήλωνα κατά πράξεων ρατσιστικής βίας, αλλά και ο τελευταίος που θα συμμετείχε σε συγκεντρώσεις από κυνηγούς μαγισσών.Αλίμονο, αν προβλέπεται για μέλη οποιασδήποτε παράνομης ομάδας ή εγκληματικής οργάνωσης, άλλου είδους ποινική μεταχείριση, για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Όταν διάβασα τη σχετική ανακοίνωση του προσκλητηρίου της συγκέντρωσης ανατρίχιασα διαπιστώνοντας ότι οι (υποτιθέμενοι) υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ειδικά όταν αυτά καταλύονται από ρατσιστική εμπάθεια και βία πράττουν ακριβώς το αντίθετο: Επιδιώκουν να αφαιρέσουν δια βοής το τεκμήριο της αθωότητας ενός κατηγορούμενου, όχι επειδή διώκεται για πράξη ρατσιστικής βίας αλλά γιατί υπήρξε μέλος της Χ.Α. Και παράλληλα να χειραγωγήσουν τη δικαστική κρίση, η οποία κατ’ αυτούς όταν δεν συμβαδίζει με τις ιδεοληψίες τους, είναι εκ των πραγμάτων αργυρώνητη, ως προϊόν συναλλαγής με άγνωστα συμφέροντα.

Να μου επιτραπεί ακόμη ένα σχόλιο αφιερωμένο στους αντιρατσιστικούς κύκλους που παράγουν ρατσισμό με τέτοιου είδους κινήσεις:

Θα ήταν απείρως πιο χρήσιμο και ωφέλιμο αν αντί να δαιμονοποιούμε το εγκληματικό μόρφωμα της Χ.Α., καταργούσαμε την ιδιότυπη ασυλία των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών αυτής της Χώρας, που σε καιρούς μάλιστα πρωτοφανούς πολιτικής και κοινωνικής κρίσης έδωσαν ψήφο επιδοκιμασίας και κοινοβουλευτικό λόγο σε μια εγκληματική οργάνωση που πέτυχε να λειτουργήσει ως νόμιμο πολιτικό κόμμα. Αυτούς τους πολίτες δεν τους ψέγει κανείς ενώ τους προσεταιρίζονται όλοι.
Είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν Σώρρα, οι ίδιοι που ανέδειξαν το Βελλόπουλο κοινοβουλευτικό άνδρα. Αιδώς επομένως Αργείοι. Κυνηγήστε το φίδι και αφήστε το κέλυφος του».

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ

Στη φυλακή ο πιστολέρο χρυσαυγίτης

Τον δρόμο για τηφυλακήπήρε ο 34χρονος, πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που πυροβόλησε ιδιοκτήτη καφετέριας στο Ρέθυμνο. Ο δράστης (Σ.Κ.) κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την ατιμωρησία που απολάμβανε μέχρι χθες ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο, πριν από λίγες ημέρες είχε μαχαιρώσει 44χρονο μετανάστη και είχε αφεθεί ελεύθερος καθώς το θύμα, προφανώς από φόβο, απέσυρε τη μήνυση εις βάρος του.

Οι συμμετέχοντες στην αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται ανεκτά φαινόμενα τρομοκράτησης των πολιτών, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη κυκλωμάτων που αφήνουν ελεύθερους ανθρώπους επικίνδυνους όπως ο συγκεκριμένος δράστης, ενώ έθεσαν προ των ευθυνών τους τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές.

Η συγκέντρωση των αντιφασιστών ξεκίνησε από το Δημαρχείο Ρεθύμνου και συνεχίστηκε με πορεία επί της οδού Αρκαδίου, όπου είχε σημειωθεί το αιματηρό περιστατικό, καταλήγοντας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Αντιφασιστική κινητοποίηση έξω από το δικαστήριοrethemnosnews.gr

Ασύλληπτος πάντως παραμένει ένας 33χρονος (Η.Σ.), επίσης μέλος της Χρυσής Αυγής από το Ρέθυμνο, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη πυροβόλησε επιχειρηματία στον οποίο χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Και για τον συγκεκριμένο δράστη υπάρχει πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθώς πριν από ένα χρόνο είχε βρεθεί ολόκληρο οπλοστάσιο θαμμένο σε βαρέλια στο χωράφι του, αλλά παρέμενε εκτόςφυλακής. Μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του επιχειρηματία, αναζητείται από την αστυνομία.

Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα των επιθέσεων νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Τα τρία συνεχόμενα ρεπορτάζ δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 02.09.2019, στις 03.09.2019 και στις 04.09.2019.