ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ «ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η Κατερίνα Στουραΐτη, φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, μιλά για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, τονίζοντας τη μαζικότητα τόσο των Γενικών Συνελεύσεων, όσο και των κινητοποιήσεων.

Η Αρίθα Μπαλή, φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά, αναφέρεται στον αγώνα των φοιτητών που απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται στην καρδιά της Αθήνας για την υπεράσπιση του Συντάγματος.

Η Μαρία Πούρλη, φοιτήτρια της Νομικής στο Α.Π.Θ., μιλά για το αγωνιστικό κλίμα μεταξύ των φοιτητών ενώ αναφέρεται και στην διαρκή καταπάτηση του ασύλου και την αστυνομική βία με τις εισβολές στις καταλήψεις.

Η Αλκέντα Χάσκα, φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα, σημειώνει ότι το φοιτητικό κίνημα δίνει ισχυρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, συνδέοντας την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με την οικονομική δυνατότητα τους καθενός.

Η Τζωρτζίνα Ντάβρη, φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής στον Βόλο, σημειώνει ότι πάνω από 160 σχολές ανά την επικράτεια τελούν υπό κατάληψη, ενώ επισημαίνει την μαζικότητα στις γενικές συνελεύσεις.

Ο Γιάννης Δέδες, φοιτητής στο τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Αθήνα, μιλά για τις κατηγορίες που δέχεται το φοιτητικό κίνημα, τονίζοντας την δημοκρατικότητα και την μαζικότητα των αποφάσεων, ενώ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που παρανομεί, παραβιάζοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος.