ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» Ο ΜΠΕΛΑΒΙΛΑΣ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

https://dionellis.gr/?p=17941&preview=true

Η ανακατάληψη του «Ευαγγελισμού» στο Ηράκλειο είναι σίγουρα από τις καλές ειδήσεις των ημερών. Ισως μερικές εστίες αντίστασης να μπορούν να συντηρήσουν μια ελπίδα.

Οσο θα ακούμε τον Μακρόν να λέει ότι το Ισραήλ πρέπει να βάλει πιο «καλό στόχο» στον πόλεμο στη Γάζα ή όσο θα ψάχνεις γιατί ο Μπελαβίλας κατάλαβε τώρα, επτά χρόνια μετά τη σύμβαση του Ελληνικού ότι «σύντροφοι δεν πάει άλλο…».

Ο καθηγητής του ΕΜΠ ήταν από εκείνους που δούλεψαν σκληρά προτείνοντας βιώσιμες λύσεις για το Ελληνικό. Λύσεις που το κόμμα του ποτέ δεν ακολούθησε αλλά δεχόταν συνεχώς συγχαρητήρια από τον Λάτση. Όμως πια δεν πάει άλλο…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του Α.Π.Θ. «ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ Ο “ΒΩΜΟΣ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ”»

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του Α.Π.Θ., μιλά για τον αριθμό των πεσόντων στους πολέμους που ενεπλάκη η Ελλάδα από το 1821 και έπειτα, αμφισβητώντας το νούμερο των 121.692 πεσόντων που αναγράφηκαν στο μνημείο του ΓΕΕΘΑ.

Ο κ. Μαργαρίτης σημειώνει ότι ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικός, αναφέροντας παράλληλα κάποια στοιχεία από τους πολέμους της χώρας τα προηγούμενα 200 χρόνια.

Ο ίδιος τονίζει ότι ο τόσο ακριβής αριθμός είναι απίθανο να έχει επικυρωθεί και διερωτάται για την σκοπιμότητα αυτής της ιστορίας, χαρακτηρίζοντάς το ως μια προσπάθεια να «μοιάσει» στην κουλτούρα που ισχύει στις ΗΠΑ.