ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Είναι μια ώρα δύσκολη του χωρισμού η ώρα. Εσύ φύγε κι άσε με και εγώ θα βάψω τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες…

Η πρώτη ώρα της εκπομπής έχει τα τραγούδια των χωρισμών. Ταιριαστά για τις διασπάσεις που έχουν γραφτεί οριστικά στο dna της Αριστεράς.

Στο δεύτερο μέρος το θέμα εξετάζεται σε κοινωνιολογική βάση για τον αν υπάρχει ακόμα ελπίδα να εκφράσει ό,τι απέμεινε από την αριστερά τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Αυτούς που υποφέρουν από τους καταπιεστές τους αλλά συνεχίζουν να τους ψηφίζουν.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Τάσος Βιδαλάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών ΚΕΘΕΑ: «ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ «ΣΤΕΓΝΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ»

Ο Τάσος Βιδαλάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών ΚΕΘΕΑ, μιλά για το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, που ουσιαστικά καταργεί το ΚΕΘΕΑ.

Ο ίδιος αναφέρεται στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο, με το οποίο πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα όλοι οι οργανισμοί και τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την απεξάρτηση, κινδυνεύουν μετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς, με αφανισμό της ταυτότητας και των θεραπευτικών μεθόδων τους.

Όπως επισημαίνει, η θεραπεία πλέον ενός εξαρτημένου θα περιορίζεται μόνο στην φαρμακευτική χορήγηση, τονίζοντας ότι η απεξάρτηση είναι μια πορεία που χρειάζεται χρόνο, εξειδικευμένο προσωπικό και επαφή με τους θεραπευτές και όχι μόνο με φάρμακα.

Τέλος σημειώνει ότι με τα «στεγνά» προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, επτά στους δέκα εξαρτημένους μένουν σε αποχή από την εξάρτηση, κάτι που δείχνει το ουσιαστικό έργο του οργανισμού, υποστηρίζοντας ότι ο φορέας που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα βάλει ταφόπλακα στο πεδίο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Σκεύος Παπαιωάννου, ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης: «Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΕΜΠΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ “ΔΙΔΑΣΚΕΙ” ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Ο Σκεύος Παπαιωάννου, ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρύτερη Αριστερά που φαίνεται να αποτυγχάνει να εκπροσωπήσει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Αναφέρει πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πια χαθεί η αναστοχαστική ικανότητα, η κριτική ανάλυση και η σχέση με την ιστορία, σημειώνοντας ότι οι πρακτικές Κασσελάκη έχουν δείξει ότι απέχει από αυτά τα ζητήματα.

Όσον αφορά τους αποχωρήσαντες, σημειώνει ότι το κόμμα δεν λειτουργούσε σωστά και γι αυτό ευθύνονται και εκείνοι ενώ δεν φαίνεται να ασκούν τη στοιχειώδη αυτοκριτική.

Τέλος επισημαίνει ότι με αυτήν εικόνα απαξιώνεται η Αριστερά και αναπόφευκτα ενισχύεται ο εκφασισμός, τονίζοντας την άνοδο της Ακροδεξιάς παγκοσμίως, ενώ υποστηρίζει ότι η Αριστερά οφείλει να εμπνεύσει και να «διδάξει» τους πολίτες.