ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τα συνεχή ατοπήματα του Στέφανου Κασσελάκη σε σχέση με την ΛΟΑΤΚΙ+ ατζέντα, σε σχέση με τον ρόλο των γυναικών, σε σχέση με την παρένθετη μητρότητα και άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα προκαλούν αναταράξεις και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ιδέα για τις αρχές του κόμματος στα θέματα ισότητας και δικαιωμάτων και μάλλον κάνει κακό με τις δημόσιες τοποθετήσεις του στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην οποία ανήκει.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Μαρία Γκασούκα, ομότιμη καθηγήτρια Λαογραφίας και Φύλου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου: «ΒΑΘΙΑ ΑΝΔΡΟΚΕΝΤΡΙΚΗ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ»

H Μαρία Γκασούκα, ομότιμη καθηγήτρια Λαογραφίας και Φύλου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μιλά για την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη για την παρένθετη μητρότητα, τονίζοντας ότι ήταν ατόπημα, και αναφέρεται σε όλες τις πτυχές που αφορά η τοποθέτηση αυτή.

Η ίδια κάνει λόγο για ταξικό αλλά και έμφυλο ζήτημα, μιλώντας παράλληλα για την εμπορευματοποίηση των θηλυκών σωμάτων, αλλά και για το trafficking ωαρίων, με πολλές γυναίκες σε δεινή οικονομική κατάσταση, να βρίσκονται υπό καθεστώς δουλείας.

Επίσης θέτει και το ζήτημα των μεγάλων κλινικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως αυτή στα Χανιά που ελέγχεται για εμπόριο βρεφών, σημειώνοντας το ταξικό κομμάτι του θέματος, καθώς πλούσιοι άνθρωποι ανά τον κόσμο καταφεύγουν εδώ και χρόνια σε αυτές τις τακτικές, ειδικά στην Ελλάδα.


Κώστας Πασχαλίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Η ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Κώστας Πασχαλίδης, μιλά για την προθεσμία που απέστειλε το Υπουργείο Πολιτισμού για την έξωση από το κτίριο όπου στεγάζεται ο ΣΕΑ, μετά από εκδήλωση για το ναυάγιο της Πύλου, και η οποία λήγει σήμερα.

Ο ίδιος τονίζει ότι ο ΣΕΑ ζητά παράταση προκειμένου να υπάρξει χρόνος για συνεννόηση με το υπουργείο ενώ έχουν ήδη κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην προχωρήσει η έξωση μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής του Συλλόγου στο ΣτΕ.

Επίσης αναφέρει ότι ουδέποτε υπήρχε οποιαδήποτε αντίδραση για τις δράσεις ή τον τρόπο χρήσης του κτιρίου, από την στιγμή που πάντα ήταν μέσα στους όρους χρήσης και τον χαρακτήρα του Συλλόγου.

Τέλος επισημαίνει ότι η βάση των εκδηλώσεων και των δράσεων διακατέχεται από την ελευθερία του λόγου, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που ο Σύλλογος εκδιωχθεί, θα συνεχίσει να λειτουργεί αμείωτα έξω από το κτίριο.