ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΒΑΦΤΗΚΕ… ΚΟΚΚΙΝΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κατά κύματα έρχεται το σκοτάδι στο θέμα των γάμων ομοφύλων. Από τον Βορίδη και τον Βελόπουλο, γνήσιους προστάτες της οικογένειας, μέχρι τον Παρασκευαΐδη του ΠΑΣΟΚ που βλέπει τη γυναίκα ως μηχανή παραγωγής παιδιών. Στο κάδρο φυσικά και η Εκκλησία, που μας θύμισε τις δέκα εντολές και το «Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου». Αναμενόμενα όλα αυτά, θα πείτε.

Οταν όμως το σκότος έρχεται από τα αριστερά, τότε κάτι έχει πάει πολύ λάθος. Από τη μία ο Πολάκης, που δεν μπορεί, λέει, να πείσει τους συντοπίτες του στα ορεινά της Κρήτης – λες και δεν τους έχει πείσει τόσα χρόνια για ένα σωρό άλλα, από την αναγκαιότητα των μνημονίων μέχρι την αριστεροσύνη του Κασσελάκη.

Από την άλλη, τα χθεσινά λόγια του γ.γ. του ΚΚΕ. «Ο γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε» είπε ο Δ. Κουτσούμπας. Προέβλεψε πως θα αμφισβητηθεί «η βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας-άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία» και δι’ αυτής θα εμπορευματοποιηθεί κι άλλο η παρένθετη μητρότητα.

Τι να πρωτοεξηγήσεις; Δεν μπήκε στον κόπο να ακούσει τους ίδιους τους ΛΟΑΤΚΙ+ που ζητούν αυστηροποίηση του νόμου για την παρένθετη μητρότητα; Πως και οι ίδιοι καταγγέλλουν τα κενά στον υπάρχοντα νόμο; Δεν ξέρει ο γραμματέας ότι για τα «παράθυρα» που αφήνει η Ν.Δ. στους κλινικάρχες δεν μπορεί να φταίνε τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Μάλλον ακολουθείται και εδώ η γνωστή τακτική: Αδιαφορούμε για όποιον αγώνα δεν ελέγχουμε πλήρως. Ας περιμένουν λοιπόν και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μέχρι να… ωριμάσουν οι συνθήκες.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 19.01.24