«ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η Μαρία Παπαδάκη, δικηγόρος στα Χανιά, μιλά για την υπόθεση των δεκάδων θανάτων ηλικιωμένων στο γηροκομείο της Αγίας Σκέπης αλλά και την υπόθεση θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Για την υπόθεση Μανιουδάκη αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση η οποία κάνει λόγο για τραύματα που προέρχονται «πιθανώς από θλον όργανο», κάτι που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των αστυνομικών ότι το θύμα «έπεσε και χτύπησε» και στην συνέχεια «έπαθε ανακοπή» ενώ τονίζει ότι στην υπόθεση υπήρχαν από την αρχή πολλές παραδοξότητες, όσον αφορά τα τραύματα που είχε σε σημεία του σώματός του.

Παράλληλα σημειώνει ότι το πλήθος και η θέση των τραυμάτων στο κεφάλι του, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από πτώση εξ ιδίου ύψους, ενώ επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη κωλυσιεργία στην διαδικασία και οι ύποπτοι δεν έχουν καν κληθεί να καταθέσουν.

Όσον αφορά την υπόθεση της Αγίας Σκέπης, η κα Παπαδάκη μιλά για τις ευθύνες των αντιπεριφερειαρχών, οι οποίοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος καθώς ο πρώην (Απ. Βουλγαράκης) έδωσε την άδεια στην δομή και ο νυν (Νίκος Καλογερής) επέκτεινε την άδεια.

Η ίδια αναφέρεται στην εντολή του Εισαγγελέα Εφετών να ασκηθεί νέα δίωξη στον νυν αντιπεριφερειάρχη για την μέχρι σήμερα παράλειψή του να κλείσει την μονάδα που λειτουργεί κανονικά, την ώρα που επανήλθε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης σημειώνει ότι οι γιατροί που κατηγορούνται και αποφυλακίστηκαν πριν λίγους μήνες λόγω παρέλευσης του 18μηνου, έχουν το δικαίωμα για ιατρικές πράξεις καθώς ο Εισαγγελέας Εφετών είχε άρει τη σχετική απαγόρευση.