ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΛΕΙ Ο «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» ΚΟΣΜΟΣ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ποια Αριστερά; Είναι «αριστεροί» όσοι απλά θέλουν να φύγει ο Μητσοτάκης και ψάχνουν τον καταλληλότερο; Είναι τωρινό φαινόμενο η αναζήτηση των «εύκολων λύσεων» ή μήπως εδώ και καιρό ψάχνουμε σε «θολά νερά» σωτήρων και λαμπερών προσώπων; Πότε ζητήθηκε η συμμετοχή των χιλιάδων μελών που ψηφίζουν για τους αρχηγούς των αστικών κομμάτων (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και πότε τα μέλη απαίτησαν στα σοβαρά να έχουν συμμετοχή και λόγο στις αποφάσεις; Ο Κασσελάκης είναι η φυσική  κατάληξη μια πλήρους υποχώρησης της πολιτικής.

Περισσότερη πολιτική παράγουν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ που αγωνίζονται για να κρατήσουν ζωντανό επί 10 χρόνια το εγχείρημά τους αλλά και οι κάτοικοι στον Βόλο που μάχονται για την επιβίωσή τους απέναντι στις φυσικές καταστροφές και τον… Μπέο.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

Δημήτρης Τερζής, δημοσιογράφος Εφημερίδας Συντακτών
«ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ»

Ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρης Τερζής μιλά για τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και την έντονη πόλωση που δημιουργείται αναφερόμενος ειδικά και στον Παύλο Πολάκη.

Επίσης ανέφερε ότι οι πιθανότητες είναι με τον κ. Κασσελάκη, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν έχει δώσει πολιτικές απαντήσεις, παρά μόνο συνθήματα, ενώ θεωρεί πως είναι ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα σημειώνει ότι το συνέδριο του Νοεμβρίου θα είναι πολύ σημαντικό, μιλά για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πλήρως προσωποκεντρικό κόμμα ενώ αναφέρθηκε και στην ελληνική κουλτούρα που επιθυμεί ηγέτες που παίρνουν αποφάσεις, χωρίς όργανα ή διαδικασίες.

Φαίη Τζανετουλάκου, πανεπιστημιακός, μέλος Ενεργών Πολιτών Βόλου
«ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΞΕΓΥΜΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ»

Η Φαίη Τζανετουλάκη, μέλος της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες Βόλου» και υποψήφια με την παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο», μιλά για την κατάσταση του νερού στην περιοχή, την έλλειψη μετρήσεων και ενημέρωσης, ενώ ξεκαθαρίζει ότι το νερό που τρέχει σήμερα στις βρύσες δεν είναι κατάλληλο για κανενός είδους χρήση.

Η ίδια αναφέρεται στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού, ενώ μιλάει και για τα έργα που αφορούν το πόσιμο νερό, τα οποία δεν έγιναν ποτέ για να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα. Αναφέρεται επίσης και στις τιμές των εμφιαλωμένων νερών οι οποίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην περιοχή, μετά το κυβερνητικό πλαφόν, ενώ μίλησε και για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, στρέφοντας τα βέλη της κατά του δημάρχου Αχ. Μπέου και των τακτικών του, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για αλλαγή.

Μάκης Αναγνώστου, μέλος Σωματείου Εργαζομένων ΒΙΟΜΕ
«ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΟ.ΜΕ.»

Για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί το πρώτο εγχείρημα εργατικής αυτοδιαχείρισης βιομηχανικής μονάδας στη χώρα, μιλά ο Μάκης Αναγνώστου, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανική Μεταλλευτική.

Επίσης, αναφέρεται στη λειτουργία του εργοστασίου και στους τρόπους διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων, που εστιάζουν κυρίως σε μικρούς χώρους και μαγαζιά, σημειώνοντας ότι στοχεύουν παράλληλα στην ανανέωση του προσωπικού με νέους ανθρώπους.

Τέλος μιλά για τον πλειστηριασμό της έκτασης του εργοστασίου και τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι για να συνεχιστεί το εγχείρημα ενώ σημειώνει ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός συνδικάτου που θα βοηθήσει και άλλα εργοστάσια που φτάνουν στο κλείσιμο, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες αυτοδιαχείρισης.