ΤΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έτσι εξηγούνται όλα. Η έστω τα περισσότερα. Το 15,7% των πολιτών λένε ότι μπορεί να ήμασταν και καλύτερα με μια δικτατορία. Και σχεδόν το 20% λέει πως συγκεκριμένα η χούντα της 21ης Απριλίου είχε και πολλές θετικές όψεις. Και κάπου εδώ τελειώνουν οι απορίες για τον εκφασισμό γύρω μας.

Καταλαβαίνεις πολλά, από την ανοχή στις αστυνομικές δολοφονίες των τσιγγάνων μέχρι και τη δολοφονία του Αντώνη στο Blue Horizon. Και πάρα πολλά άλλα..

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Έφη Φανουράκη, πρόεδρος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σητείας: «ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, ΠΗΡΑΜΕ ΞΑΝΑ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ»

Η Έφη Φανουράκη, πρόεδρος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σητείας, μιλά για τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο και τον τρόπο που προσπάθησε να αποφύγει τις κινητοποιήσεις, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Η ίδια περιγράφει την κατάσταση χαρακτηρίζοντάς την τραγική, ενώ αναφέρεται στα κενά των κλινικών και την αδυναμία εφημερίας, την ώρα που οι περισσότεροι γιατροί είναι «δανεικοί» από άλλα νοσοκομεία του νησιού.

Όπως επισημαίνει, το νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων από 20.000 κατοίκων, με ότι αυτό συνεπάγεται σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών, ενώ τονίζει την ανάγκη το συγκεκριμένο νοσοκομείο να είναι όλον τον χρόνο λειτουργικό.

Τέλος μιλά για τις παραιτήσεις των υγειονομικών και τους λιγοστούς γιατρούς που δεν καλύπτουν όλες τις ειδικότητες, ενώ σημειώνει και το σοβαρό πρόβλημα των κινήτρων προκειμένου να δεχθούν γιατροί να εργαστούν στην Σητεία.

Μανώλης Σταυρουλάκης, μέλος του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα: «ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης, μέλος του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα, μιλά για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθεί από κοινού φέτος με τον «Σύλλογο Τέμπη 27-2-2023» για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων.

Ο ίδιος τονίζει ότι οι μετακινήσεις και οι μεταφορές των πολιτών στην χώρα μας είναι σε πλήρη ανασφάλεια, σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο τα οδικά τροχαία, αλλά και γενικά η ασφάλεια στα ΜΜΜ.

Επίσης τονίζει ότι δεν είναι μόνο μέρα μνήμης των θυμάτων, αλλά και μνημόνευσης των ευθυνών και θα πρέπει κάποια στιγμή οι θεσμοί να πάψουν να αδιαφορούν για το συγκεκριμένο ζήτημα και να επικεντρωθούν στην ασφάλεια και στην ανθρώπινη ζωή.

Τέλος μιλά για την Δικαιοσύνη η οποία συνήθως υποβαθμίζει τέτοιου είδους εγκλήματα, ενώ αναφέρεται στις οικογένειες οι οποίες θρηνούν θύματα, κάτι που τους αλλάζει την ζωή.