ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΕΓΙΝΑΝ… ΠΑΠΑΚΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Το ήξερες ότι στα τρένα είναι εγκατεστημένο σύστημα που βάζουν σε παπάκια διανομέων για να βρίσκουν που είναι. Εντάξει όχι ακριβώς αλλά εντάξει τι έγινε αν χάσουν και κανέναν σταθμό Λιβαδεια, Τιθορέα, Λιανοκλάδι, όλα κοντά είναι δεν χάθηκε και ο κόσμος. Μόνο 57 άνθρωποι…

Αλλά προς Θεού μη τυχόν και καταπέσει η σύμβαση με τον επενδυτή. Μόνο να την αναθεωρήσουμε μπορούμε… Το λέει και ο Μητσοτάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ.. Ευτυχώς όμως κάνει κόμμα ο Λοβέρδος να μας σώσει…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Κλειώ Στίγγα, φοιτήτρια της Νομικής στο Α.Π.Θ.: «ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ»

Η Κλειώ Στίγγα, φοιτήτρια της Νομικής στο Α.Π.Θ., μιλά για τη συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουν σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι σε συνεργασία με νομικούς με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος αυτού της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων των φοιτητών.

Όπως επισημαίνει, ο φοιτητικός αγώνας έχει μεγάλη στήριξη και αποδοχή, τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και εκτός, γεγονός το οποίο έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση, επιστρατεύοντας όλους τους μηχανισμούς της για να απαξιώσει και να συκοφαντήσει τις κινητοποιήσεις, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ, την ΔΑΠ, και τέλος τα ΜΑΤ, τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας, τόσο τους φοιτητές, όσο και τους καθηγητές.

Επίσης σημειώνει ότι στόχος είναι να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση ενώ υπενθυμίζει ότι την Παρασκευή, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, θα γίνει ένα ακόμα μεγάλο συλλαλητήριο ενώ αναφέρεται στο «μετά» τονίζοντας ότι αυτός ο αγώνας θα είναι μακροπρόθεσμος και ο νόμος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην πράξη.

Νίκος Χαραλαμπόπουλος: «ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” ΕΠΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ»

Ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, μιλά για την καταγγελία στρατεύσιμων σε βάρος μίας στρατιωτικής ιατρού στην Χίο, ότι παραπέμπει στρατιώτες στο ιδιωτικό της ιατρείο και αρνούταν να τους παράσχει υπηρεσίες που δικαιούνταν εντός του στρατοπέδου, με την αιτιολόγηση της ανεπάρκειας υλικών.

Όπως επισημαίνει, το Δίκτυο Σπάρτακος» είναι ο μοναδικός φορέας που αναδεικνύει τα ζητήματα ζωής μέσα στα στρατόπεδα και δημοσίευσε το όλο ζήτημα, χωρίς ωστόσο να δίνεται το όνομα της γιατρού, κάτι που όμως οδήγησε σε αγωγή σε βάρος του Δικτύου, το οποίο δέχεται εδώ και πολλά χρόνια «πόλεμο» από το στράτευμα και το δικαστικό σύστημα.

Ο ίδιος κάνει λόγο για στρατηγική βιομηχανία διώξεων προκειμένου να σταματήσουν την δράση του Δικτύου ωστόσο τονίζει ότι θα υπάρξει δικαστική δικαίωση ενώ θα γίνει κινητοποίηση αλληλεγγύης την Πέμπτη στα Δικαστήρια της Χίου.