ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΡΝΕΙ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κι όμως ο ΟΗΕ υπάρχει. Μιλάει κιόλας και αναγνωρίζει ότι η επίθεση της Χαμάς δεν ήρθε από το πουθενά αλλά είναι αποτέλεσμα μιας γενοκτονίας που συντελείται εδώ και δεκαετίες. Πολύ σωστά. Και πολύ αργά, μετά τους 5.800 νεκρούς στη Γάζα εκ των οποίων τα 2360 είναι παιδιά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ;

Στην Αθήνα πάντως μαζεύονται φασίστες υπό την ανοχή της κυβέρνησης, στις υποκλοπές η παρεμπόδιση της έρευνας παρουσιάζεται ως «αναβάθμιση» και στον βόλο βρήκαν ότι για τις πλημμύρες έφταιγαν… τα δέντρα.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος και μέλος του Αντιφασιστικού Συντονισμού: «ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»

Η Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος και μέλος του Αντιφασιστικού Συντονισμού μιλά για το κάλεσμα φασιστικών ομάδων στο Νέο Ηράκλειο με αφορμή τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση των Φουντούλη και Καπελώνη έξω από τα τότε γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η ίδια επισημαίνει ότι υπάρχει κάλεσμα για αυτήν την συγκέντρωση, με την δήθεν δικαιολογία του μνημόσυνου, από τη ναζιστική οργάνωση Propatria και την παραστρατιωτική οργάνωση Ιαχή, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, ενώ όπως τονίζει, υπάρχει πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε νεοναζιστικές ομάδες από την Ευρώπη και την περιοχή των Βαλκανίων.

Παράλληλα αναφέρεται στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση, που θα γίνει ως απάντηση την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, ένα κάλεσμα που όπως τονίζει, στηρίζουν δεκάδες συλλογικότητες, πολλά σωματεία και φορείς, ενώ αναφέρει και στην επιστολή Ιρλανδών βουλευτών προς τον Έλληνα πρέσβη στο Δουβλίνο, ζητώντας του να παρέμβει για να ακυρώσει η κυβέρνηση την εκδήλωση.

Τέλος μιλά για την εργαλειοποίηση των δύο θανάτων και για τις πολιτικές που οδηγούν σημαντικό μέρος των πολιτών σε αυτήν την κατεύθυνση.


Χριστόφορος Κάσδαγλης, συγγραφέας και δημοσιογράφος των Reporters United: «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ… ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ»

Ο Χριστόφορος Κάσδαγλης, συγγραφέας και δημοσιογράφος των Reporters United μιλά για τη δικαστική διερεύνηση των παράνομων παρακολουθήσεων και την σχέση της κυβέρνησης με το predator, η οποία διερεύνηση πάει πίσω για πολλούς μήνες λόγω της μεταφοράς της υπόθεσης σε ανώτερο επίπεδο με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Ο ίδιος τονίζει ότι η αντικατάσταση αυτή βάζει ουσιαστικά φρένο στην έρευνα, σημειώνοντας ότι με αυτήν την παρέμβαση στερήθηκε η δυνατότητα να φανεί αν οι «νόμιμες» παρακολουθήσεις της ΕΥΠ συμπίπτουν με τη λίστα των ατόμων που παρακολουθούνταν με το predator.

Όπως σημειώνει, χωρίς αυτήν την παρέμβαση θα είχε ξεμπλοκάρει ο έλεγχος, υπογραμμίζοντας ότι ο ανώτατος βαθμός της Δικαιοσύνης λειτουργεί παρεμποδιστικά, σε σχέση με την απόδοσή της.

Τέλος αναφέρει ότι η κυβέρνηση, με την συνδρομή των ΜΜΕ και μέρους της κοινωνίας, έχει καταφέρει να περάσει τις υποκλοπές σε δεύτερη μοίρα, ενώ η πρόσφατη παρέμβαση παρουσιάστηκε ως «αναβάθμιση» των ερευνών.


Στέλιος Λημνιός, μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας: «ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ»

Ο Στέλιος Λημνιός, μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας μιλά για την πρόθεση της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας να κοπούν όλα τα δέντρα στην οριοθετημένη κοίτη του Κραυσίδωνα ποταμού και για τον αγώνα των ντόπιων για να αποτρέψουν αυτήν την ενέργεια.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το βασικό πρόβλημα για την υπερχείλιση που σημειώθηκε στην περιοχή, δεν είναι τα δέντρα αλλά το γεγονός ότι οι κοίτες είχαν χρόνια να καθαριστούν, καθώς οι υπηρεσίες είχαν εφησυχάσει γιατί είχαν χρόνια να σημειωθούν τέτοιες κακοκαιρίες.

Παράλληλα αναφέρει ότι ήδη έχουν κοπεί περισσότερα από 100 δέντρα, χωρίς καμία ειδική μελέτη, με τους κατοίκους να σταματούν προσωρινά τις κοπές και να καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να ελεγχθεί το θέμα ουσιαστικά και με επιστημονική οπτική.