«ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΤΕΡΝΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η Ολυμπία Ματσούκα, εργαζόμενη στη ΛΑΡΚΟ και γραμματέας του Σωματείου Μεταλλωρύχων Εύβοιας, μιλά για τον αγώνα για τη διάσωση του εργοστασίου, της ελληνικής βιομηχανίας αλλά και της εργασίας τους, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις και στην στήριξη της κοινωνίας.

Η ίδια αναφέρεται στο «εμπάργκο» των ΜΜΕ, που δεν καλύπτουν ούτε τις κινητοποιήσεις τους, ούτε τις θέσεις τους, κάνοντας παράλληλα μια ιστορική αναδρομή στην υπόθεση και την στάση της πολιτείας, ενώ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει εκτός τους εργαζομένους, πριν από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Επίσης επισημαίνει ότι η ΛΑΡΚΟ είναι το μοναδικό εργοστάσιο κοβαλτίου και νικελίου στην Ε.Ε. υποστηρίζοντας ότι το κέρδος από την παραγωγή των μεταλλευμάτων μπορεί να υπερκαλύψει όλο το κόστος για την συνέχιση της λειτουργίας του, ενώ μόνο οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός, αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, στόχος της κυβέρνησης όπως τονίζει, αντί να προστατέψει μία τέτοια βιομηχανία, είναι να την χαρίσει στην ΤΕΡΝΑ, μόλις με 6 εκατ. ευρώ, χαρακτηρίζοντάς το γεγονός ως το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην Ελλάδα. Τέλος αναφέρεται στις συζητήσεις που αναμένονται μεταξύ εργαζομένων και κυβέρνησης για το σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ, σημειώνοντας ότι το κράτος μπορεί να εκμεταλλευτεί το ίδιο αυτήν την βιομηχανία.