ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΩΝ

1 Σχόλιο

Κάτι έχει συμβεί, κάπως έχουμε ανέβει στα κάγκελα όλοι και αν δεν βρούμε κανέναν άλλο εχθρό χρησιμοποιούμε τα σκυλιά. Αλλοτε ως θύματα εκτόνωσης της βαρβαρότητάς μας και άλλοτε εκπαιδεύοντάς τας ως μηχανές βίας για την ασφάλειά μας.

Τα «αντίθετα» περιστατικά σε Αράχωβα και Θεσσαλονίκη στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο… αντίθετα. Κοινός παρανομαστής είναι ο άνθρωπος από τη στιγμή που αποφάσισε να θεωρήσει τον εαυτό του ανώτερο ον.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Δέσποινα Σπανούδη, μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας: «ΗΡΩΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ»

Η Δέσποινα Σπανούδη, μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και μέλος περιβαλλοντικών κινημάτων στη Βοιωτία, μιλά για τον θάνατο γυναίκας στη Θεσσαλονίκη από επίθεση δεσποζόμενων σκυλιών, τονίζοντας ότι πολλές φορές εκπαιδεύονται σκυλιά με κακοποιητικό τρόπο μετατρέποντάς τα σε πιο άγρια ή διαβιούν σε κακές συνθήκες και γίνονται πιο επιθετικά.

Παράλληλα σημειώνει ότι σε περίπτωση επίθεσης ζώου, ο καθένας έχει δικαίωμα να αμυνθεί με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί άλλοθι για εσκεμμένες ενέργειες κατά ζώων.

Για το περιστατικό στην Αράχωβα χαρακτήρισε ηρωική τη στάση της κτηνιάτρου που διέγνωσε την κακοποίηση από άνθρωπο και διέβλεψε πως θα υπάρξει συγκάλυψη και δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί ο δράστης.

Συγκρίνοντας τα δύο περιστατικά, η κ. Σπανούδη αναφέρει πως κοινός παρανομαστής είναι ο άνθρωπος και η προσπάθεια επιβολής του σε πιο αδύναμα όντα.