ΠΕΙΝΑΣ; ΚΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ευρωομόλογο για εξοπλισμούς, όπλα στην Ουκρανία, στράτευση γυναικών, εμπλοκή στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, προετοιμασία ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για πόλεμο. Θέλεις κι άλλα για να ανησυχήσεις; Σε αυτές τις ευρωεκλογές θα πας με το ατράνταχτο επιχείρημα: Πεινάς; Ζορίζεσαι; Κινδυνεύουν τα δικαιώματά σου; Δεν σε προστατεύει η δικαιοσύνη; Ε, κάνε έναν πόλεμο να τονωθεί το πατριωτικό σου φρόνημα.

Ερχεται και η 25η Μαρτίου και ‘μεις θα αποκλείουμε τους Ρώσους διπλωμάτες, θα θαυμάζουμε τα Rafale να σκίζουν τον ουρανό και τον Κασσελάκη να παρελαύνει στη Θήβα. Ηθικόν ακμαιότατο… 

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

—–

Νίκος Αργυρίου, μέλος  του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»: «ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ»

Ο Νίκος Αργυρίου, μέλος  του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», μιλά για την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς, την αποστολή μελών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ξένα εδάφη, την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και την εξοπλιστική κούρσα που φαίνεται να ξεκινά στην Ευρώπη.

Ο ίδιος τονίζει ότι η Ευρώπη στρέφεται στον μιλιταρισμό και εμπλέκεται πιο άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ αναφέρεται στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή της Γαλλίας στις υποσαχάριες χώρες της Αφρικής και την συμφωνία που είχε γίνει με την Ελλάδα να σταλούν ειδικές δυνάμεις για ενίσχυση των στρατευμάτων στη ζώνη του Σάχελ. 

Παράλληλα αναφέρεται στην προπαγάνδα που έχει ενταθεί προκειμένου να αυξηθούν οι εξοπλισμοί, ενώ επισημαίνει και τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που πιέζει τα κράτη ή εκβιάζει για την αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών.

Μιλώντας για το ευρωομόλογο που συζητιέται για να χρηματοδοτήσουν τα κράτη τους εξοπλισμούς τους, σημειώνει ότι στόχος είναι η μετατροπή της Ευρώπης σε πολεμική οικονομία για να αντιμετωπίσει την «ρωσική απειλή», ενώ τονίζει ότι σταδιακά θα χρησιμοποιηθούν και απλοί φαντάροι, και όχι μόνο τα μισθοφορικά στελέχη, όπως δείχνει και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Επίσης θέτει και το ζήτημα της ταξικότητας στο στράτευμα με  τις αλλαγές που προετοιμάζονται στην χώρα, όπως τα πιστοποιητικά εξειδίκευσης ή η  εθελοντική στράτευση των γυναικών ενώ τέλος αναφέρεται στην τεράστια εμπλοκή της χώρας στην Ουκρανία, τις κρυφές συμφωνίες που δεν μαθαίνονται και την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών.