ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Για εξηγήστε λίγο, τι παίζει με μας και τη Βρετανία;
Ολες οι χώρες (σήμερα 21/12) σταματάνε τις πτήσεις από εκεί λόγω του νέου στελέχους του κορονοϊού αλλά εμείς αποφασίσαμε μόνο να τους βάζουμε σε 7ήμερη καραντίνα (και ποιος θα τους ελέγχει αν τη σπάσουν;).

Προσπαθώ να σκεφτώ λογικές εξηγήσεις:
– Εχουμε ακόμα τουρίστες από τη Βρετανία που έρχονται για Χριστούγεννα π.χ. στην Αράχωβα και ξαναπαίρνουμε ένα «καλά υπολογισμένο ρίσκο».

– Δεν θέλουμε να τους τσαντίσουμε μπας και μας δώσουν πίσω τα μάρμαρα.

– Είμαστε ακόμα στη Βρετανική «σφαίρα επιρροής» από τότε που ο Στάλιν μας παραχώρησε στον Τσώρτσιλ και φοβόμαστε πως θα έχουμε ντράβαλα με τους απογόνους του Σκόμπι και του Αγγελου Εβερτ (οι οποίοι έτσι κι αλλιώς μας βλέπουν σαν «κατσαρίδες»).

– Σεβόμαστε την ελληνική καταγωγή του βασιλο-συζύγου Φίλιππου;
Πείτε κι εσείς καμιά ιδέα…


Οι χώρες της ΕΕ ανακοίνωσαν ήδη αυστηρά μέτρα με απαγόρευση των πτήσεων: Γερμανία (επ’ αόριστον), Ολλανδία (έως 31/12), Βέλγιο (24 ώρες), Ιρλανδία (48 ώρες), Ιταλία (έως τις 6 Ιανουαρίου), Γαλλία (48 ώρες), Αυστρία (επ’ αόριστον), Βουλγαρία (έως τις 31 Ιανουαρίου) και επίσης, η Τουρκία αλλά και η Χιλή και η Αργεντινή.
* Ακόμα και η Κύπρος, που για σχεδόν 100 χρόνια ήταν υπό βρετανική κυριαρχία αποφάσισε πιο σκληρά μέτρα με καραντίνα 14 ημερών. Με μας τι παίζει;