Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΙΜΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Χαμένοι ανάμεσα στο «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» και στο δίκιο του λαού που υπόκειται γενοκτονία αναζητάμε δικαιολόγηση ή υπεκφυγή για όσα βλέπουμε στις τηλεοράσεις.

Και όπως λέει και ο Πάνος Χαρίτος ξανά η πολιτική (και οι πολιτικοί) κερδίζουν χρόνο πατώντας πάνω στις ανθρώπινες ζωές.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

Πάνος Χαρίτος, δημοσιογράφος: «ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΠΙΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»


Ο Πάνος Χαρίτος, δημοσιογράφος, μιλά για την καταστροφή του νοσοκομείου στην Λωρίδα της Γάζας και για τα ερωτήματα που υπάρχουν ακόμα για το ποιος έχει την ευθύνη, κάτι που όπως τονίζει, ελλείψει ανεξάρτητων αρχών στην περιοχή, είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Ο ίδιος αναφέρεται στον ρόλο του ΟΗΕ, ο οποίος είναι κυρίως ανθρωπιστικός, ενώ μιλά και για την συνέχεια του πολέμου, τονίζοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση θα συνεχιστεί.

Επίσης επισημαίνει ότι υποτιμήθηκε η προειδοποίηση για την επίθεση της Χαμάς, ενώ αναφερόμενος στον Νετανιάχου, είπε πως κερδίζει χρόνο με την αναβολή της επίθεσης στην Γάζα, καθώς φέρει ευθύνες.

Παράλληλα μιλά για τους απλούς ανθρώπους στην Παλαιστίνη, για το τι βιώνουν αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία παγκοσμίως που έχει συνηθίσει να γίνονται αυτά, θεωρώντας τα καθημερινότητα.

Τέλος λέει ότι η λύση του Παλαιστινιακού είναι κάτι μακρινό και δύσκολο με τις υπάρχουσες συνθήκες, σημειώνοντας ότι όσο περνάν τα χρόνια οι δύο πλευρές απομακρύνονται, ενώ στις συνειδήσεις των ανθρώπων της περιοχής έχει επικρατήσει η άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει πλέον λύση με δύο κράτη.