Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ… ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δεν το λέω εγώ. Ο Σαμαράς το λέει.

Από το μακρινό 2015 όταν προσπαθούσε αγωνιωδώς να κρατηθεί στην εξουσία.

Η προεκλογική του ομιλία στο Φάληρο, δύο μέρες πριν τις εκλογές, είχε μια αποστροφή που η αξία της περίμενε 7 χρόνια για να αναδειχτεί.

«Κι ακούσαμε κι αυτό –αν είναι ποτέ δυνατόν– η ΕΥΠ, το ΣΔΟΕ και όλα αυτά, να υπάγονται στο Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού. Αυτό λέγεται συγκέντρωση εξουσίας πέραν εκείνων που σου επιτρέπει μια Δημοκρατία, κ. Τσίπρα. Αυτά να τα ξεχάσεις. Δεν πρόκειται ποτέ να σου επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο! Αυτά γίνονται σε άλλες χώρες, κ. Τσίπρα. Αυτά είναι για τη Βόρεια Κορέα, κ. Τσίπρα!».

Η αλήθεια είναι ότι μπήκα στον πειρασμό να ψάξω λίγο τι ακριβώς είχε προτείνει ο Τσίπρας για να δώσει αυτή την αφορμή. Δεν κατάφερα να βρω κάτι. Νομίζω πως εκείνες τις μέρες μιλούσαν όλοι για το ΣΔΟΕ και ίσως κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να είχε πει κάτι για την απευθείας υπαγωγή στον πρωθυπουργό. Και μάλλον ο Σαμαράς έβαλε και λίγο ΕΥΠ για να κάνει πιο τρομακτικό για το δεξιό του ακροατήριο το ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα όμως και αν είχε πει κάτι τέτοιο ο Τσίπρας, για την ΕΥΠ, το θέμα είναι ότι όταν κυβέρνησε δεν το έκανε.

Αντίθετα εκείνος που το έκανε, και μάλιστα από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησή του ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σύμφωνα με τις καταγγελίες παρακολουθούσε και τον ίδιο τον Σαμαρά.

Κι έτσι τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού παίρνουν πια άλλη σημασία και σε βοηθούν να απολαύσεις αυτές τις ωραίες πλάκες που σου κάνει καμιά φορά η κυρα-Ιστορία.

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 21.11.2022