Ο «ΝΕΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ» ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ανθρωποι πέφτουν θύματα αστυνομικής βίας, πλημμυρών και καταστροφών. Η Αριστερά ψάχνεται για το πώς θα δώσει απαντήσεις. Πετάγεται μέχρι τη Μακρόνησο για να χτυπήσει στο σέικερ λίγη ιστορική μνήμη με μπόλικο life style και επανέρχεται στη συζήτηση για το αν μπορεί ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ να ξανασυνδεθεί με τον κόσμο των κινημάτων, της εργασίας και των κοινωνικών αγώνων. Η Δεξιά επελαύνει και κάπου στο δρόμο, αν την αφήσεις ανεξέλεγκτη, μπορεί να χάσουμε και τη γιορτή του Πολυτεχνείου από τα σχολεία..

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

Αναστάσης Μανιουδάκης: «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ»
Στα κενά και στις ανακρίβειες που αναφέρονται για το συμβάν με τον θάνατο του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στα Χανιά, αναφέρεται ο Αναστάσης Μανιουδάκης, γιος του 58χρονου, που κάνει λόγο για άγρια αστυνομική βία εις βάρος του πατέρα του, που οδήγησε στον θάνατό του.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι υπάρχουν μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στη μήνυση που ασκήθηκε από την πλευρά της οικογένειας, η οποία ζητά να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς υπάρχουν σημάδια και στο σώμα του πατέρα του, ενώ βρέθηκαν σπασμένα τα γυαλιά του και μια μεγάλη κηλίδα αίματος, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
Τέλος συνδέει τον θάνατο του πατέρα του με τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη, τονίζοντας ότι για το κράτος οι πολίτες αποδεικνύονται αναλώσιμοι.

—–

Αντώνης Βασιλείου: «ΧΩΡΙΣ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»
Ο Αντώνης Βασιλείου, μέλος της Πρωτοβουλίας για την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για την ιστορική διαδικασία νίκης ή ήττας της Αριστεράς που περνάει από διάφορες φάσεις και κρίσεις, ωστόσο για να ανακάμψει χρειάζεται ρήξη και αγώνας.
Ο ίδιος αναφέρεται στα λάθη και στις αιτίες της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στο πολιτικό σχέδιο, καθώς στήριξε πολλά στην απλή αναλογική, χωρίς να μπορεί να την υπηρετήσει σωστά, ενώ θεώρησε λανθασμένα, ότι τα ποσοστά των εκλογών και ευρωεκλογών του 2019, είναι ένας σταθερός πυρήνας ψηφοφόρων.
Τέλος αναφέρεται και στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει έκτακτο αλλά και καταστατικό συνέδριο ενώ τονίζει ότι δεν πρέπει η δύναμη του προέδρου του κόμματος να ξεπερνά αυτή των οργάνων.

—-

Γιώργος Τρούλης: «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»
Στους συμβολισμούς της γιορτής του Πολυτεχνείου, τους οποίους όμως υποβιβάζει τα τελευταία χρόνια το κράτος, αναφέρεται ο Γιώργος Τρούλης, οργανωτικός γραμματέας της ΔΟΕ.
Με αφορμή την παράλειψη της γιορτής του Πολυτεχνείου από την εγκύκλιο με τις σχολικές γιορτές, η οποία ωστόσο διορθώθηκε επίσημα μετά από τις αντιδράσεις, ο κ. Τρούλης τονίζει ότι πρόκειται για συνειδητή επιλογή η οποία «εντάσσεται» στην προσπάθεια της Πολιτείας για «παραχάραξη της ιστορίας».
Τέλος μιλάει και για την περαιτέρω κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην οποία οδηγούν οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν σε συγκεκριμένα σχολεία, αλλά και η επιλογή σχολείων από γονείς, με στόχο τη δημιουργία «ελίτ» σχολείων.