ΜΕΤΑ ΤΗ «ΒΛΑΒΗ» ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πρώτα τους είπαν «ληστές», μετά είπαν ότι οι φοιτητές που ακούν την Αριστερά «παθαίνουν βλάβη» και όταν ήρθε η ώρα της καταστολής τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ εισέβαλαν (ξανά) στο πανεπιστήμιο. Και αν οι καθηγητές αντιδράσουν στις εξ αποστάσεως εξετάσεις, τότε έρχονται οι απειλές ότι «θα τεθούν προ των ευθυνών τους».

Όχι δεν είναι «Χούντα», εξάλλου έχει το 41%… Αλλά όλο και κάποια υποψία μπορεί να σου περάσει από το μυαλό ότι κάτι δεν πάει καλά…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Νίκος Θεοχαράκης, καθηγητής Οικονομικών στο ΕΚΠΑ: «ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ… ΧΟΥΝΤΑ»

Ο Νίκος Θεοχαράκης, καθηγητής Οικονομικών στο ΕΚΠΑ, μιλά για τις απειλές Μητσοτάκη προς τα πανεπιστήμια για το «σπάσιμο» των καταλήψεων και το ζήτημα της ηλεκτρονικής εξέτασης εξ αποστάσεως.

Ο ίδιος τονίζει ότι η τηλε-εξεταστική δεν διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας, σημειώνοντας και την αρνητική εμπειρία από την περίοδο του κορονοϊού. Επίσης αναφέρεται στις απειλές του πρωθυπουργού για τις καταλήψεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα με το άρθρο 16 και οι φοιτητές είναι αυτοί που ουσιαστικά προσπαθούν να το υπερασπιστούν ενώ παράλληλα κάνει λόγο για κατάλυση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων με τέτοιες παρεμβάσεις.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, ολοένα και περισσότερο, θυμίζει Χούντα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πρυτάνεις «εθελόδουλοι» που κάνουν «όλα τα χατίρια» στο υπουργείο, ενώ υπογραμμίζει ότι όσοι πρυτάνεις αντιστέκονται, βρίσκονται υπό απειλή με τις χρηματοδοτήσεις.

Αναφέρεται επίσης και στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην παραβίαση του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά μάχονται για τις επόμενες γενιές ενώ μιλά και για την τεράστια προπαγάνδα που επιτίθεται τις κινητοποιήσεις.

Γιώργος Χατζηγιαννάκης, πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος: «ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ»

https://open.spotify.com/episode/4WlmHEUhHu4TYoApeQpyyR

Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, μιλά για την έκθεση που αναφέρεται στο επίπεδο διαφάνειας της χώρας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα φέτος έπεσε στους 49/100 βαθμούς στον σχετικό δείκτη.

Συγκρίνοντας την Ελλάδα με τις άλλες χώρες, η θέση της στην Ε.Ε. είναι η 24η από τις 27 και μόνο η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία βρίσκονται πιο κάτω ενώ πρώτη χώρα είναι η Δανία με 90/100.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι, δυστυχώς, παρατηρείται μια γενική πτώση σε όλες τις δυτικές χώρες, αλλά μόνο η Ελλάδα και η Πολωνία βρίσκονται σε καθεστώς «αυξημένης παρακολούθησης». Επίσης αναφέρει ότι η Ελλάδα έπεσε, τόσο στον δείκτη της ελευθερίας του Τύπου, όσο και στον δείκτη για το κράτος Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέλος μιλά για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία όμως εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένει χωρίς διοικητή, χαρακτηρίζοντας περίεργο να διορίζεται από την κυβέρνηση ένας άνθρωπος που πρέπει να ελέγξει αν η κυβέρνηση λειτουργεί με διαφάνεια.