ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΩΝ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η υπουργός Εσωτερικών (και η κυβέρνηση) κάνει κόλπα με τους θεσμούς και με το ίδιο το εκλογικό σύστημα και η Εκκλησία ετοιμάζεται να διακινήσει μίσος και σκοτάδι με εγκύκλιο την Κυριακή σε όλους τους ναούς.

Και οι δύο έχουν καταφέρει να βρουν το ακροατήριο που τους νομιμοποιεί και η χώρα πορεύεται εν ειρήνη και με τα πλήθη απαθή. Βοήθειά μας.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Ακρίτας Καϊδατζής, αναπλ. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Α.Π.Θ.: «ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ»

Ο Ακρίτας Καϊδατζής, αναπλ. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Α.Π.Θ., μιλά για την επιστολική ψήφο και για το κατά πόσο παρεκκλίνει από τη Συνταγματική και Δημοκρατική λογική.

Ο ίδιος σημειώνει ότι το θέμα της επιστολικής ψήφου έχει διαστάσεις, τόσο Συνταγματικές, όσο και διαδικαστικές, τονίζοντας ότι παρόλο που χρησιμοποιείται και σε συστήματα του εξωτερικού είναι μεν «αναγκαίο κακό» αλλά όσες εγγυήσεις κι αν ληφθούν, δεν διασφαλίζεται ούτε η μυστικότητα της ψήφου, ούτε το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Επίσης αναφέρεται στο πρόβλημα της ταυτόχρονης διενέργειας της διαδικασίας, σημειώνοντας την αντισυνταγματικότητα της επιστολικής ψήφου στο εσωτερικό της χώρας για τις βουλευτικές εκλογές.

Τέλος επισημαίνει ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι, πιο εύκολοι και συνταγματικά ορθοί, για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της απάθειας και της αποχής από τις εκλογές, όπως η δυνατότητα ψήφου των ετεροδημοτών να ψηφίζουν εκεί όπου διαμένουν ή εργάζονται.

Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου: «ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ»

Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου, μιλά για την δίκη που ξεκινά για τον θάνατο του γιου του τονίζοντας ότι δεν αναμένει δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς.

Ο ίδιος σημειώνει ότι τα στοιχεία, μεταξύ άλλων μάρτυρες αλλά και βίντεο που δείχνει τον ξυλοδαρμό, δείχνουν την πραγματικότητα, χαρακτηρίζοντας την ΕΔΕ που έγινε ως «παρωδία» ενώ υποστηρίζει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το θέμα, τόσο από την αστυνομία, όσο και από τη Δικαιοσύνη, δείχνει απόπειρα συγκάλυψη για να πέσουν οι δράστες αστυνομικοί στα μαλακά.

Παράλληλα μιλά για το κίνημα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια κοινωνική δικαίωση και ένα κίνημα κατά του φασισμού και της αστυνομοκρατίας με στόχο να σταματήσουν οι κρατικές δολοφονίες αλλά και η πολιτική κάλυψη των αστυνομικών που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα.