ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ… ΧΟΥΘΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο,τι θέλουμε τους κάνουμε τους Ευρωπαίους. Το προτείναμε εμείς και αυτοί δεν είχαν άλλη διέξοδο από το να το αποδεχτούν. Το στρατηγείο όλης της Ευρώπης εναντίον των Χούθι θα είναι στη Λάρισα και από εκεί θα ξεκινήσει η νέα «εκστρατεία» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ποια Κορέα, ποιο Τεπελένι και ποιο Εσκί Σεχίρ και Αφιόν Καραχισάρ . Εδώ θα γραφτούν οι νέες χρυσές σελίδες του «πιστού και πρόθυμου» ελληνισμού…

Τρέμετε Χούθι.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του Χαμόγελου του Παιδιού: «ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ»

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του Χαμόγελου του Παιδιού, μιλά για τα ανησυχητικά στοιχεία για την παιδική κακοποίηση, την βία μεταξύ ανηλίκων αλλά και την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, τονίζοντας ότι τα θέματα αυτά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αστυνομικά κριτήρια.

Ο ίδιος αναφέρει ότι σε έναν χρόνο καταγράφηκαν 600 περίπου περιπτώσεις παιδιών με αυτοκτονικότητα, σημειώνοντας ότι όταν ένα παιδί φτάνει σε τέτοιο σημείο, έχει χάσει πλέον την αισιοδοξία του και παύει να είναι παιδί.

Επίσης μιλά και για τις περιπτώσεις που παιδιά έδωσαν τέλος στη ζωή τους και το Χαμόγελο του Παιδιού καλείται να αντιμετωπίσει το πένθος σε εκείνα τα σχολεία. Παράλληλα επισημαίνει τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, τονίζοντας ότι το 2023 λήφθηκαν πάνω από 2.000 κλήσεις για τέτοια περιστατικά.

Με αφορμή την απαξία που επιχειρείται εις βάρος συλλήβδην των φορέων της κοινωνικής προσφοράς, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρεται στις επιθέσεις που δέχτηκε στο παρελθόν το Χαμόγελο, κάνοντας λόγο για αόριστες συκοφαντίες που κατέπεσαν. «Ας μην μπουμε στη λογική ότι όποιος προσφέρει στον συνάνθρωπο δεν μπορεί να μην τα παίρνει…».

Ειδικά για το Χαμόγελο του Παιδιού τονίζει την ανάγκη θεσμικών αλλαγών καθώς ναι μεν ο οργανισμός έχει εξειδικευμένους ανθρώπους, ωστόσο δεν είναι επίσημος φορέας για να παρεμβαίνει στα περιστατικά καταγγελιών.