«ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η Ξένια Χρυσοχόου, πρόεδρος του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλά για την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, περιγράφοντας την εικόνα που θα υπάρχει μετά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όπως επισημαίνει, περιφερειακά πανεπιστήμια θα αναγκαστούν να κλείσουν καθώς επειδή έχει αυξηθεί το κόστος ζωής, θα συμφέρει περισσότερο μια οικογένεια να σπουδάσει το παιδί της σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην πόλη όπου ζει, παρά να το στείλει στην επαρχία ενώ στόχος θα γίνει η κατοχή ενός χαρτιού-πτυχίου, παρά η επιστημονική γνώση.

Επίσης αναφέρεται στην αξία των πτυχίων, στο επίπεδο της γνώσης και στην ισονομία μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων ιδρυμάτων, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά τα ιδιωτικά θα προσφέρουν υπηρεσίες και όχι ουσιαστική πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Η ίδια επισημαίνει ότι στόχος είναι να συνδεθεί η πρόσβαση στην εκπαίδευση με την οικονομική δυνατότητα του καθενός, αντιμετωπίζοντάς την ως «αγαθό της αγοράς», κάτι που θα έχει επίπτωση όχι μόνο σε όλους θέλουν να σπουδάσουν, αλλά και στους καθηγητές που θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικά αποδυναμώνοντας κι άλλο τα δημόσια πανεπιστήμια.