ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ ΚΑΙ… ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Καλή ψήφο και… καλά μυαλά

Την Κυριακή τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) εκλέγουν πρόεδρο. Αλλά η πιο σημαντική μέρα είναι η Δευτέρα, που φαίνεται ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο και μάλλον θα τελειώσουν και οι αυταπάτες περί Αριστεράς. Αν μη τι άλλο το επόμενο διάστημα θα έχει ενδιαφέρον.

Σε κοινωνικό επίπεδο οι μάχες είναι εκεί έξω, στους δρόμους αλλά και στα δικαστήρια όπως θα δώσει ξανά η οικογένεια του Ζακ στις 15 Δεκεμβρίου.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

Τάσος Παππάς, δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών
«ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Τάσος Παππάς, δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών μιλά για το κλίμα στις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη «ανακάτεψε την τράπουλα», προκαλώντας και θετικές και αρνητικές αντιδράσεις.

Ο ίδιος σημειώνει ότι όποιος και αν είναι νικητής θα πρέπει να υπάρξει μια μικρή περίοδος χάριτος, ενώ δεν αποκλείει μια ενδεχόμενη εσωκομματική ρήξη κάτι που θα εξαρτηθεί, όπως αναφέρει, από το πως θα διαχειριστούν το αποτέλεσμα οι νικητές.

Τέλος τονίζει ότι οι δύο σταθμοί για τον νικητή θα είναι το επικείμενο συνέδριο του κόμματος και οι ευρωεκλογές ενώ αναφέρεται και στην στάση του Αλέξη Τσίπρα και την απόφασή του να κρατήσει αυστηρή ουδετερότητα.

Άννυ Παπαρούσσου, δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου
«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΖΑΚ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

Στην δίκη για την δολοφονία του Ζακ, αναφέρεται η Άννυ Παπαρούσσου, δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, μιλώντας για την απαλλαγή των εμπλεκομένων αστυνομικών καθώς και για την ουσιαστική αποφυλάκιση του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που είχαν καταδικαστεί.

Η ίδια υπενθυμίζει ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι αυτήν την φορά δεν θα υπάρχουν οι περιορισμοί λόγω του covid που υπήρχαν στην εκδίκαση της υπόθεσης από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Μιλά επίσης για την προσφυγή που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την απαλλαγή των αστυνομικών και η οποία σε πρώτη φάση, έγινε δεκτή, ενώ αναφέρεται και στον κοινωνικό απόηχο της υπόθεσης.