«ΚΑΚΟΠΑΙΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Γιώργος Μανώλης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, μιλά για τις τελευταίες εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη και την απολογία του πρώην υπουργού, Κ. Καραμανλή ο οποίος προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στον «ανθρώπινο παράγοντα».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το επιχείρημα ότι ακόμη κι αν υπήρχε η τηλεδιοίκηση το δυστύχημα θα είχε συμβεί ούτως ή άλλως, δεν στέκει, σημειώνοντας ότι όταν λειτουργούν τέτοια συστήματα οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες και ο «ανθρώπινος παράγοντας» είναι μόνο η «πρώτη γραμμή άμυνας». Επίσης τονίζει ότι τα συστήματα ασφαλείας έρχονται ακριβώς για να παρέμβουν όταν υπάρξει ανθρώπινο λάθος, για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες προβλήματος ή ατυχήματος.

Παράλληλα αναφέρεται στην στάση της πλειοψηφίας στην επιτροπή και συγκεκριμένα στον πρόεδρο που «αβάνταρε» τον κ. Καραμανλή αλλά και του υπουργού ο οποίος επιτέθηκε σε όλες τις πλευρές, υποστηρίζοντας ότι απλά πιστοποιήθηκε ο λόγος της ύπαρξης της επιτροπής για να το ρίξει στο ανθρώπινο λάθος.

Επισημαίνει ότι στο τέλος η Δικαιοσύνη θα κρίνει το θέμα και η Εξεταστική δεν θα βγάλει αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για «θέατρο» ενώ σημειώνει ότι ακόμα υπάρχουν τμήματα στο δίκτυο χωρίς τηλεδιοίκηση τονίζοντας ότι σε επίπεδο προσωπικού έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας, ωστόσο υπάρχει ανάγκη να ολοκληρωθούν όλα αυτά τα συστήματα άμεσα.