«ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μιλώντας σε μεγάλο και ενθουσιώδες πλήθος με το σύνθημα «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» να κυριαρχεί, ο πρωθυπουργός, βέβαιος για τη μεγάλη ανατροπή, κάλεσε τους ψηφοφόρους του να συμμετέχουν στις εκλογές, πείθοντας ο καθένας άλλον έναν να πάει και να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Σε υψηλούς τόνους έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε στους πολίτες της Κρήτης ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, αντίστοιχη με εκείνης πριν από τις ευρωεκλογές στον ίδιο τόπο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι φοβάται να βρεθεί απέναντί του σε μία τηλεοπτική μονομαχία. «Τον καταλαβαίνω -είπε χαρακτηριστικά-, καταλαβαίνω την αμηχανία που θα έχει να απαντήσει στο ερώτημα και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους, τους βαρβάρους που κατάφερε να διώξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τελειώνοντας τα μνημόνια».

Ο πρωθυπουργός έθεσε στους πολίτες το δίλημμα αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά, αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να υλοποιήσει την πολιτική της χωρίς αυτή την τετραετία να είναι με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη ή αν θα γυρίσει πίσω παραδίνοντας τα κλειδιά σε εκείνους που καταλήστευσαν τα δημόσια ταμεία, σε εκείνους που, ενώ μιλούν για ισχυρή ανάπτυξη, σχεδιάζουν ανάπτυξη για χάρη των ισχυρών.

Σε πανηγυρικό κλίμα η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο Κρήτης

Στη συγκέντρωση κυριάρχησε το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», με τον Αλέξη Τσίπρα να παίρνει πολλές φορές πάσα από τους συγκεντρωμένους και να λέει πως ειδικά η Κρήτη έχει παράδοση στους δημοκρατικούς αγώνες, πως ειδικά η Κρήτη «δεν ξεχνά Βενιζέλο – Σαμαρά». Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος για τη μεγάλη ανατροπή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου αναφερόμενος ειδικά στην αποχή και καλώντας τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να πείσουν ο καθένας άλλον έναν πολίτη να προσέλθει στις κάλπες και να ρίξει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Η Ελλάδα αξίζει και οι Ελληνες δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον, δεν μας αξίζει να περάσουμε ξανά την ίδια δοκιμασία που ζήσαμε σε αυτό τον τόπο μέχρι τον Γενάρη του ‘15, δεν μας αξίζει να γυρίσουμε πίσω στην εποχή που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε που ο καθένας ήταν μόνος του να παλεύει για να επιβιώσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα υπουργικά κοστούμια

«Να εξηγήσουμε σε όλες και σε όλους ότι την επόμενη Κυριακή δεν έχει σημασία αν βρέθηκαν στο παρελθόν στις κάλπες της Αριστεράς, της Δεξιάς και του Κέντρου, σημασία έχει τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα για μας και την πατρίδα μας, γι’ αυτό και θα πάμε στην κάλπη έχοντας στον νου πρώτα τη ζωή μας, πρώτα το μέλλον των παιδιών μας, πρώτα την πατρίδα μας. Αν όλοι σκεφτούμε έτσι, τότε ναι, θα γίνει η ανατροπή», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική ανατροπή το βράδυ των εκλογών μιλώντας για τη μεγαλύτερη πολιτική και εκλογική ανατροπή μετά τη Μεταπολίτευση, ενώ έστειλε μήνυμα σε όσους προεξοφλούν το αποτέλεσμα. «Οσοι βιάζονται να ράψουν κυβερνητικά κουστούμια να έχουν στον νου τους ότι μπορεί τα κουστούμια να μείνουν στις κρεμάστρες γιατί ο ελληνικός λαός ακόμα δεν έχει πει την τελευταία του λέξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στα ζητήματα ασφάλειας της χώρας θέτοντας το ερώτημα: Ποιος πραγματικά μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, η κυβέρνηση που ισχυροποίησε τη θέση της Ελλάδας, που έλυσε χρόνια ζητήματα, όπως το Μακεδονικό, ή εκείνοι που αποπειράθηκαν να μας χωρίσουν σε προδότες και εθνικόφρονες;

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό κλίμα υπό τους ήχους κρητικής μουσικής και αφού ο ίδιος κάλεσε στο βήμα τους 11 υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου. «Ετσι θα πάμε μέχρι το τέλος, μέχρι την κάλπη θα τους χορέψουμε πεντοζάλη», είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας την ομιλία του.

Συνέντευξη σε περιφερειακά κανάλια

Χθες μεταδόθηκε από 8 περιφερειακά κανάλια της χώρας (Ηπειρος TV1, Star Κεντρικής Ελλάδας, Ena Channel, Κρήτη TV, Ionian TV, TRT- Δίκτυο HELLASNET, Flash TV, Δέλτα Τηλεόραση) συνέντευξη του πρωθυπουργού, στην οποία μίλησε για όλους και για όλα. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «στις 7 του Ιούλη δεν ψηφίζουμε το κόμμα προτίμησης, ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Πρώτα η ζωή μας και η αξιοπρέπειά μας» και τόνισε ότι ο ρεαλιστικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η νίκη, έστω και με μία ψήφο διαφορά».

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: