ΘΑ ΣΕ ΤΡΟΛΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ Σ’ ΑΡΕΣΕΙ

2 Σχόλιο

Θα είναι σαν να έχεις την κυβέρνηση του 2019 ή του 2012, αλλά θα είναι 2024. Θα έχεις Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Καταστολής και Αδωνι στο υπουργείο Novartis. Θα πρέπει να ξεχάσεις ό,τι προηγήθηκε και να το ξαναπάρεις από την αρχή. Μπορεί να ξαναδείς «αδιευκρίνιστα ποσά» να καταλήγουν σε λογαριασμούς και μπορεί να σου υποσχεθούν ξανά ότι θα πιάσουν τους δράστες της Marfin.

Γενικά παρ΄ το από την αρχή σαν ένα κακόγουστο déjà vu. Το μήνυμα είναι σαφές. Μνημόνια, σκάνδαλα και καταστολή μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Στις Πισω Σελίδες μιλούν:
—–
Αντωνης Ρέλλας, μέλος της «Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων: Μηδενική Ανοχή» «ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΜΙΣΑΝΑΠΗΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Ο Αντώνης Ρέλλας, μέλος της «Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων: Μηδενική Ανοχή», μιλά για την απόφαση του Υπ. Μεταφορών να επιτρέπει, κατ’ εξαίρεση, στους μεταφορείς να απαγορεύουν την επιβίβαση των αναπήρων στα ΜΜΜ, ακόμα και την έκδοση εισιτηρίου, χαρακτηρίζοντάς την, «θεσμικό ρατσισμό».

Ο ίδιος κάνει λόγο για εμπαιγμό σε βάρος των αναπήρων, καθώς στην ίδια απόφαση επισημαίνεται το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στις μεταφορές, την ώρα που δημιουργεί εξαιρέσεις οι οποίες θα μπορούν να ερμηνευτούν κατά το δοκούν.

Επίσης αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, μέσω της οποίας, αντί να τιμωρούνται οι μεταφορείς που δεν δημιουργούν υποδομές για ΑΜΕΑ, τιμωρούνται οι ανάπηροι οι οποίοι, όπως επισημαίνει, αποτελούν σχεδόν το 15% του πληθυσμού.