Η 48ΧΡΟΝΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΘΥΜΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Ακόμα μια γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια από τα χέρια ενός άνδρα που δεν σεβάστηκε την επιλογή της να τον χωρίσει. Πρόκειται για τη 13η (σ.σ. καταγεγραμμένη) περίπτωση γυναικοκτονίας στη χώρα για φέτος, φαινόμενο που εξελίσσεται πλέον σε μάστιγα και απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων από την πολιτεία και τη Δικαιοσύνη. Η νέα δολοφονία σημειώθηκε χθες το πρωί στον οικισμό Περιστεράς της Ιεράπετρας. Η 48χρονη Νεκταρία, μητέρα 4 παιδιών, πριν από λίγους μήνες είχε αποφασίσει να χωρίσει από τον σύζυγό της καθώς υπήρχαν και παλαιότερα περιστατικά βιαιοπραγίας και απειλών εις βάρος της.

Τις τελευταίες ημέρες η γυναίκα είχε ξεκινήσει να εργάζεται σε τουριστική μονάδα στην Ιεράπετρα και βρισκόταν σε δοκιμαστική περίοδο. Περίπου στις 8 το πρωί έφτασε στη δουλειά της, όπου της είχε στήσει καρτέρι ο 54χρονος εν διαστάσει σύζυγός της. Μόλις την είδε, αρχικά τη χτύπησε με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε και στη συνέχεια την καταδίωξε τρέχοντας μέσα στον χώρο των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Παρά τις προσπάθειες της γυναίκας να ξεφύγει από τα χέρια του, ο 54χρονος την εγκλώβισε στον χώρο της πισίνας και της κατάφερε οκτώ απανωτές μαχαιριές.

Ο δράστης, απόλυτα ψύχραιμος, σύμφωνα με μαρτυρίες, συνέχισε να κινείται στον χώρο. Μπροστά στο αποτρόπαιο σκηνικό βρέθηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η μητέρα της ιδιοκτήτριας της τουριστικής μονάδας, στην οποία ο δράστης απευθύνθηκε λέγοντάς της τη φράση «Είχαμε προηγούμενα». Στη συνέχεια ο δράστης κατευθύνθηκε σε κοντινό ύψωμα, σε απόκρημνη περιοχή πάνω από τη θάλασσα, όπου παρέμεινε για ώρες απειλώντας να πέσει στο κενό και να αυτοκτονήσει.

Ακολούθησαν πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους άνδρες της αστυνομίας, ενώ στο σημείο κλήθηκε και ειδικός διαπραγματευτής. Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, σχεδόν οκτώ ώρες μετά το φονικό, ο δράστης παραδόθηκε στους αστυνομικούς και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως ο 54χρονος το τελευταίο διάστημα είχε εκτοξεύσει επανειλημμένα απειλές εναντίον της άτυχης γυναίκας, ενώ ακόμα και επί λέξει είχε προαναγγείλει πως θα τη σκοτώσει, ωστόσο κανένας δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία καθώς, όπως αναφέρουν, δεν περίμεναν ότι θα πραγματοποιήσει την απειλή του.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 30.10.2021