«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023», μιλά για την εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη, τις μηνύσεις συγγενών των θυμάτων κατά υπουργών και αυτοδιοικητικών, καταγγέλλοντας για ακόμη μία φορά, προσπάθεια συγκάλυψης.

Η ίδια υποστηρίζει ότι οι εξεταστικές επιτροπές στο παρελθόν δείχνουν ότι στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται για να «ξεπλένονται» οι ευθύνες, ενώ αναφέρεται και στον αποκλεισμό της κας Κωνσταντοπούλου, η οποία ως δικηγόρος έχει αναλάβει την υπεράσπιση των θυμάτων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει γνώση για το θέμα και θα μπορούσε να βοηθήσει.

Επίσης χαρακτηρίζει ντροπή την όλη κατάσταση, που όπως λέει, «αναγκάζονται» οι συγγενείς να μεταβούν μέχρι την Αθήνα, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο, υποτιμούν τους συγγενείς και τους πολίτες.

Τέλος αναφέρεται στην αλλοίωση του σημείου του δυστυχήματος, με την μεταφορά των συντριμμιών και την επιχωμάτωση του χώρου ενώ καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο η Δικαιοσύνη προχώρησε την όλη διαδικασία που «διευκολύνει» τη συγκάλυψη.