ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η αποχώρηση του Τομέα Δικαιωμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο σημαντική από της Ομπρέλας και της Αχτσιόγλου. Αν κάπου ακόμα χτυπούσε μια «αριστερή» καρδιά σε αυτό το κόμμα ήταν εκεί.

Και τώρα; Θα λέμε ξανά όχι στον φράχτη αλλά θα αποδεχόμαστε τον φράχτη; Θα συνεχίσουν να παλεύουν για τα δικαιώματα αποδεχόμενοι μνημόνια και «μαξιλάρια»;

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Πάνος Λάμπρου, πρώην υπεύθυνος Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ: «ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»

Ο Πάνος Λάμπρου, πρώην υπεύθυνος του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, μιλά για τα 90 στελέχη του Τομέα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση των οποίων τονίζεται ότι δεν μπορούν να μείνουν σε ένα κόμμα που γίνεται δεξιό.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα μέχρι στιγμής δείγματα δείχνουν αυτήν την κατεύθυνση, σημειώνοντας παράλληλα ότι το κομμάτι Δικαιώματα συνδέεται με την ταξική διάσταση και δεν φτάνει μόνο η ορατότητα και χρειάζονται λύσεις.

Ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη να υπάρχουν σε ένα αριστερό κόμμα οι ιδέες της ριζοσπαστικής, ανανεωτικής και οικολογικής Αριστεράς, έστω και μειοψηφικά, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να στρογγυλεύονται οι ιδέες για τον κυβερνητισμό αν και είναι αναγκαίοι οι συμβιβασμοί.

Τέλος μιλώντας για το μέλλον της Αριστεράς, σημειώνει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας νέος σχηματισμός στον ευρύτερο χώρο που θα μπορεί να απαντήσει σε αυτά τα θέματα αλλά και στις νέες προκλήσεις, τονίζοντας ότι το ζήτημα των συνεργασιών είναι μπροστά και αφορά όλον τον χώρο.