ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία παίρνουν στις μεταγγίσεις τι 1/3 του αίματος που χρειάζονται, τα χειρουργεία στα νοσοκομεία κλείνουν και οι λίστες έχουν αναμονή χρόνων ενώ οι γιατροί φεύγουν λόγω εξάντλησης από τα δημόσια νοσοκομεία.

Έχεις όμως φρεγάτες, όπως ακριβώς στο υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός. Ακριβώς 30 μήνες από την υπόσχεση που σου έδωσε. Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τουλάχιστον μέχρι την ώρα που θα χρειαστείς χειρουργείο…

Βέβαια στις 20 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει ο Λοβέρδος την επιστροφή του στην πολιτική οπότε έχεις κάτι να ελπίζεις…

—–

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν: 

Ιορδάνης Ψημένος, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο και πατέρας παιδιού με Μεσογειακή Αναιμία

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Τ0 1/3 ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ»

Ο Ιορδάνης Ψημένος, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο και πατέρας παιδιού με Μεσογειακή Αναιμία, μιλά για το πρόγραμμα των μεταγγίσεων και τις υπομεταγγίσεις παιδιών στα οποία δεν χορηγείται η βασική φαρμακευτική αγωγή.

Ο ίδιος σημειώνει ότι αφορά περίπου 270.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη από εξειδικευμένες ποσότητες αίματος για να μην έχουν σοβαρά προβλήματα, τονίζοντας ότι έχουν περικοπεί οι εισροές αίματος ενώ οι εγχώριες αιμοδοσίες είναι αποδιοργανωμένες.

Επίσης αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας έχει αδιαφορήσει για το πρόβλημα, ενώ επισημαίνει ότι οι υπομεταγγίσεις δεν επιτρέπουν στους πάσχοντες να έχουν μια κανονική ζωή.

Τέλος κάνει έκκληση προς την πολιτεία να ακούσει την πλευρά τους, σημειώνοντας ότι οι πάσχοντες και οι οικογένειές τους καθημερινά δίνουν έναν αγώνα ζωής, με τον ίδιο να τονίζει ότι είναι σημαντικό να υπάρχει οργάνωση και συνεργασία μεταξύ φορέων και υπουργείου.

—–

Αλέξανδρος Καφετζάκης, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου

«ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ»

Για την σοβαρή υποβάθμιση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και για τα χειρουργεία που κλείνουν λόγω απουσίας αναισθησιολόγων, μιλά ο Αλέξανδρος Καφετζάκης, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου.

Ο ίδιος τονίζει ότι μόλις δύο τραπέζια χειρουργείων λειτουργούν σήμερα στο νοσοκομείο, οδηγώντας στην απόφαση να λειτουργούν μόνο για έκτακτα και ογκολογικά περιστατικά, ενώ σημειώνει ότι και στο ΠΑΓΝΗ υπάρχει μεγάλες λίστες αναμονής που φτάνει ακόμα και σε χρόνια ολόκληρα. 

Επίσης αναφέρεται και στα απογευματινά ιατρεία στο Βενιζέλειο τα οποία σταματούν από τα μέσα Οκτώβρη, τονίζοντας ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν με σιγουριά τους ασθενείς να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα μιλά για τις συνθήκες εργασίας των γιατρών και εργαζομένων, την υπερεργασία και τις συνεχείς μετακινήσεις που οδηγούν σε έλλειψη ενδιαφέροντος κατά τις προκηρύξεις, ενώ αναφέρεται και στις κακές συμπεριφορές των διοικήσεων των νοσοκομείων προς γιατρούς και εργαζομένους με τα «εντέλλεσθε» που οδηγούν γιατρούς σε παραιτήσεις.