ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ… ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ

1 Σχόλιο

Η ψήφος είναι άστατη και απρόβλεπτη. Όταν την βάλεις και σε φάκελο για να τη δώσεις στον κούριερ μπορεί να είναι και κάπως περίεργη και να ανοίγει σοβαρά ζητήματα για την εκλογική διαδικασία. Η πλάκα είναι ότι αν διαφωνήσεις, στο τέλος θα σου πουν ότι δεν θέλεις να ψηφίζουν οι νέοι για τους οποίους έγινε τόσος θόρυβος στις προηγούμενες εκλογές.

Μόνο που η επιστολική ψήφος λύνει ακριβώς το πρόβλημα της ψήφου όσων θέλουμε να ελέγξουμε και όχι εκείνων που ποτέ δεν θέλαμε να φτάσουν μέχρι την κάλπη.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Χάρης Γεωργίου, γ.γ. της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας: «ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ»

Ο Χάρης Γεωργίου, γ.γ. της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας, μιλά για τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου και για το κατά πόσο είναι αδιάβλητη η επιστολική ψήφος.

Όσον αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία, τονίζει ότι είναι κάτι που δεν έχει λυθεί ακόμα και αναφέρεται στις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν για να γίνει πράξη. Ωστόσο σημειώνει ότι δεν υπάρχει ουσιαστική μυστικότητα ούτε μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι δεν υπήρξε πίεση στον ψηφοφόρο τη ώρα εκείνη.

Το ανάλογο ισχύσει και με την επιστολική ψήφος, σημειώνοντας ότι εκεί υπάρχει η ανωνυμία, κάτι το οποίο θα πρέπει να λυθεί και στο ζήτημα μιας πιθανής ηλεκτρονικής ψήφου, που όμως όπως υπογραμμίζει, δεν είναι το ίδιο απλό.

Παράλληλα αναφέρεται και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την ηλεκτρονική ψήφο, ενώ τέλος μιλά για την ευκολία που μπορεί να λυθεί και το ζήτημα όσων εργάζονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους.