ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΠΡΟΦΙΛ, ΕΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΛΑΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τυχαίες θα είναι οι πατριωτικές αναρτήσεις και οι εικόνες με παπάδες και χριστο-παναγίες στο προφίλ του γυναικοκτόνου. Τυχαία θα είναι η ομοφοβική του ανάρτηση εναντίον του γάμου ομοφύλων. Τυχαίο θα είναι και το κατέβασμα του έργου που κατήγγειλε τις γυναικοκτονίες από τον Γεραπετρίτη. Τυχαία και η αδυναμία της αστυνομίας που δεν είχε καταλάβει ότι όντως κινδύνευε η προηγούμενη δολοφονημένη γυναίκα. Τυχαία και η άρνηση για αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».

Τυχαία είναι μάλλον και η διάλυση της παιδείας που θα μπορούσε να φτιάξει λίγο καλύτερες γενιές. Τυχαία και η διάλυση των κοινωνικών δομών και των δομών ψυχικής υγείας. Τυχαία όλα. Τυχαίος και ο λαός που τα διάλεξε όλα αυτά…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Αντώνης Σιγάλας, ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μέλος της Π.Γ. του ΜέΡΑ 25: «ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΘΕΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

Ο Αντώνης Σιγάλας, ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μέλος της Π.Γ. του ΜέΡΑ 25, μιλά για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, τονίζοντας ότι μέσω των αντιδράσεων που δημιουργούνται γίνεται προσπάθεια να αποκτήσει πεδίο παρέμβασης η ακροδεξιά.

Ο ίδιος αναφέρεται στην εξαίρεση που θα υπάρχει όσον αφορά την παρένθετη μητρότητα, επισημαίνοντας την αντισυνταγματικότητα του θέματος, τονίζοντας ότι ο νόμος ούτως ή άλλως έχει προβλήματα, αναφέροντας και την περίπτωση της ιδιωτικής κλινικής αναπαραγωγής στα Χανιά με το εμπόριο βρεφών και ωαρίων.

Αντί να αλλάξει αυτό τον νόμο και να βάλει δικλείδες ασφαλείας η κυβέρνηση καταφεύγει στην αντισυνταγματικότητα για να μην στενοχωρήσει τους κλινικάρχες και του ςμεγαλογιατρούς, λέει ο Αντώνης Σιγάλας.

Όπως αναφέρει, αυτό γίνεται ώστε η κυβέρνηση να μετριάσει τις αντιδράσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ., αποκλείοντας ένα βασικό δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Τέλος, ο Αντώνης Σιγάλας σχολιάζει την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική υπό το πρίσμα της gay ταυτότητας την οποία επικαλείται, χωρίς όμως, όπως λέει, να συνοδεύεται από αντίστοιχο ιδεολογικό υπόβαθρο.

Κωνσταντίνα Λιονάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 5ου Γυμνασίου Χανίων: «ΑΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ»

Η Κωνσταντίνα Λιονάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 5ου Γυμνασίου Χανίων, μιλά για τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στο ενδεχόμενο κατάργησης του 1ου Λυκείου και της μετατροπής του σε πειραματικό.

Όπως τονίζει η ίδια, στην πόλη των Χανίων λειτουργεί πειραματικό γυμνάσιο, ωστόσο δεν έχει βρεθεί χώρος για την στέγαση πειραματικού λυκείου, με αποτέλεσμα να υπάρχει απόφαση κατάργησης του 1ου λυκείου Νέας Χώρας και τον διαμοιρασμό των μαθητών του σε άλλα λύκεια.

Αυτό, σύμφωνα με την ίδια, θα φέρει αναστάτωση και στους γονείς καθώς θα υποχρεώνονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της πόλης, ρίχνοντας την ευθύνη στις τοπικές αρχές για την εύρεση σχολικής στέγης.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί προχώρησαν χθες, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, σε καταλήψεις καθώς όπως επισημαίνει, δεν πραγματοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις, τονίζοντας ότι οι γονείς δεν είναι εναντίον των πειραματικών, αλλά ζητούν μόνιμες λύσεις στο πρόβλημα της σχολικής στέγης.