ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ «ΤΟΛΜΑ» ΝΑ ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η προπαγάνδα στα καλύτερά της. Το Πρώτο Θέμα και η Bild μας προκαλούν να θυμώσουμε με εκείνο το κοριτσάκι που συγκίνησε τη Μέρκελ το 2015 επειδή τώρα μεγάλωσε και ανέβασε χάρτη με τα εδάφη που δικαιούται η πατρίδα της. Εβγαλαν και το συμπέρασμα ότι το κοριτσάκι ζητά τον αφανισμό του Ισραήλ. Αδιανόητα πράγματα.

Να είναι προσφυγάκι λόγω του πολέμου και να μισεί αυτούς που πήραν το σπίτι της. Απίστευτο. Αν όμως έδειχνε τον χάρτη της Κύπρου πριν την εισβολή, αν έδειχνε τον χάρτη της Κριμαίας, ή την μικρά Ασία που κάποτε ήταν δική μας θα ήταν απλά μια καλή πατριώτισσα…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Χρήστος Δημόπουλος, διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας: «ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο Χρήστος Δημόπουλος, διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, μιλά για την παρέμβαση του οργανισμού για τη δολοφονία του 17χρονου Ρομά στην Θήβα από όπλο αστυνομικού, επισημαίνοντας ότι είναι η τρίτη φορά που σημειώνεται με παρόμοιο τρόπο από το 2021.

Ο ίδιος τονίζει ότι η Διεθνής Αμνηστία ζητά την άμεση, ενδελεχή, διαφανή και αποτελεσματική έρευνα, συμπεριλαμβανομένης και της διερεύνησης του πιθανού κινήτρου ρατσιστικών διακρίσεων.

Τέλος αναφέρεται στα εγκλήματα πολέμου που διαπιστώνει η Διεθνής Αμνηστία στην Γάζα, επισημαίνοντας συγκεκριμένα συμβάντα, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει τα νοσοκομεία και τα σπίτια αμάχων να πάψουν να αποτελούν στόχους, ενώ τονίζει την αναγκαιότητα κατάπαυσης του πυρός.