ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Απόφαση-έκπληξη έλαβαν από κοινού ανακριτής και εισαγγελέας για τον 52χρονο πατέρα του βρέφους από τη Σητεία, διατάσσοντας τη μη προφυλάκισή του μετά τη μαραθώνια απολογία του χθες το μεσημέρι.

Στον 52χρονο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ, η οποία πρέπει να καταβληθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ υποχρεώθηκε να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αν και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής βίας, εντούτοις, με δεδομένο πως για τα αδικήματα αυτά δεν προβλέπεται ποινή άνω των 10 ετών, είναι στην ευχέρεια των δικαστών να μην τον κρίνουν προφυλακιστέο, παραπέμποντάς τον σε τακτική δικάσιμο, η οποία θα οριστεί μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας.

Σημαντικό ρόλο ωστόσο έπαιξε η παρουσία και κοινή στάση της μητέρας του άτυχου βρέφους αλλά και της αδελφής της, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του κατηγορουμένου, μιλώντας για «άτυχη στιγμή» και για έναν άνθρωπο που πραγματικά αγαπούσε το παιδί του.

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως πέταξε από τα νεύρα του το κινητό του στο πάτωμα και εκείνο εξοστρακίστηκε, χτυπώντας στη συνέχεια το μωρό, ισχυρισμό που επιβεβαίωσε και η μητέρα του παιδιού.

Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης, πάντως, δείχνουν περισσότερα από ένα τραύματα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χτυπήματα στον αυχένα.

Για την πλήρη εικόνα αναμένονται τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του βρέφους αλλά και από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα του παιδιού.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 24.01.2017