«ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΑ CALL CENTERS»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), μιλά για την κινητοποίηση των υπαλλήλων στην εταιρία-call center, Teleperformance, η οποία τους πηγαίνει στα δικαστήρια. Όπως επισημαίνει, πρόκειται για περισσότερους από 12.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα που κυρίως εργάζονται στις πωλήσεις και στην εξυπηρέτηση πελατών και οι οποίοι διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας ενώ συνολικά ο κλάδος έχει πάνω απ 100.00 εργαζόμενους μόνο στην Αττική..

Ο ίδιος τονίζει ότι ουσιαστικά η εταιρία εκμεταλλεύεται τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, με την εταιρία να κάνει αγωγή ενώ όσο θα εξελίσσεται η δίκη και μέχρι να τελεσιδικήσει, αναστέλλεται η διαπραγμάτευση της ΣΣΕ. Παράλληλα σημειώνει ότι στόχος της εταιρίας είναι να κερδίσει χρόνο για να «ξεφουσκώσουν» οι αντιδράσεις, καθώς τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί δεν μπορούν να σταθούν.

Όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας, τονίζει ότι σε όλο τον κλάδο έχουν χτυπηθεί τα εργασιακά δικαιώματα, δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση εργασίας ενώ υποστηρίζει ότι ειδικά σε μεγάλες παγκόσμιες εταιρίες, το μισθολογικό κόστος είναι πολύ χαμηλό. Όπως αναφέρει η δίκη των εργαζομένων στην teleperformance είναι στις 29 του μήνα, και το συνδικάτο οργανώνει νέες κινητοποιήσεις.