ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τα Τέμπη δεν κερδίζουν εκλογές. Οι υποκλοπές δεν φέρνουν ψήφους. Ποιος νοιάζεται πια για αυτά; Και αν το καλοσκεφτείς ούτε τα νεκρά παιδιά στη Γάζα επηρεάζουν το 41%. Ούτε ο αγώνας για τα δέντρα στην Πλατεία Εξαρχείων.

Τίποτα δεν μετράει. Και όλο το δίκιο του κόσμου να μαζέψεις, αν δεν κάνει νούμερα τηλεθέασης τίποτα δεν θα έχεις πετύχει. Είναι κυνικός αλλά λέει αλήθεια.

Εικόνα σου είναι και του μοιάζεις, ακόμα και αν δεν τον ψήφισες. Όσο δεν αντιδράς θα καθορίζει με αυτούς τους όρους τη ζωή σου.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Βαγγέλης Γκιουγκής, πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων περιόδου 1967-1974: «ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων, Βαγγέλης Γκιουγκής, μιλά για τη σύνδεση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με το σήμερα, σημειώνοντας ότι τα νοήματα εκείνης της εποχής δεν μπόρεσαν να εκπληρωθούν.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι σήμερα πολλά οράματα παραμένουν μετέωρα, με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, με την ακρίβεια, την κατάσταση στην Παιδεία και τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων να έχουν ψαλιδιστεί σημαντικά.

Αναφερόμενος στην γενοκτονία στην Παλαιστίνη, σημειώνει ότι ο ρόλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ παραμένει διφορούμενος, όπως και τότε, υπογραμμίζοντας ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μια πολιτική πράξη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.