ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θα πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ιδέες του Πουλατζά; Θα φύγει η «Διεθνής» από το σήμα του ρ/σ Στο Κόκκινο; Αυτά και άλλα ερωτήματα θέτει ο καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης βάζοντας και ζητήματα παρατυπιών και παράδοξων στην εκλογή Κασσελάκη. Ποιος ξέρει, ίσως σε δυο μήνες να τα μάθει και αυτά…

Στη Θεσσαλία οι πλημμυροπαθείς τρώνε ξύλο από τα ΜΑΤ ενώ το θέμα των εξορύξεων ανοίγει μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Περιμένετε λίγο να δούμε αν έχει η Αριστερά αν έχει κάτι να πει για όλα αυτά…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

Ηλίας Σκυλάκος, δημοσιογράφος και ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλία: «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ»

O Ηλίας Σκυλάκος, δημοσιογράφος και ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλία, μιλά για την κατάσταση και τα προβλήματα στην περιοχή, αλλά και την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών στην Λάρισα.

Όπως τονίζει ο ίδιος, οι κάτοικοι της περιοχής αναζητούν λύσεις από την τεράστια καταστροφή, σημειώνοντας ότι η διαδικασία αποκατάστασης μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μήνες, καθώς υπάρχουν οικισμοί που έχουν αφανιστεί ενώ υπάρχουν φερτά υλικά και απόβλητα στα στάσιμα νερά.

Επίσης αναφέρεται και στην αγροτική καταστροφή αλλά και στους τρόπους που θα μπορέσει να ανακάμψει ο πρωτογεννής τομέας, σημειώνοντας ότι πολλοί αγρότες δεν θα ξανασχοληθούν με τις εκτάσεις τους, μιλώντας παράλληλα και για τα ζητήματα του πόσιμου νερού και της υγείας.

Μιχάλης Σπουρδαλάκης, καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ:
«ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ»

Στην μεταστροφή της πολιτικής και την αλλαγή ρότας του ΣΥΡΙΖΑ με πρόταγμα την κυβερνησιμότητα, αναφέρεται ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ένα πολιτικό σχέδιο που δεν μπόρεσε να ενσωματώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, περνάει πλέον από την ριζοσπαστικοποίηση στην υιοθέτηση νεοφιλελεύθερων πρακτικών και λογικών.

Τέλος μιλά για μια διεύρυνση στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όρια και κατεύθυνση, αναφέρεται στην αμφίσημη πολιτική του με την οποία έχασε την αντιπολιτευτική του ιδιότητα αλλά και τις θεσμικές αλλαγές που εν τέλει άφησαν το κόμμα ανοχύρωτο.

Για το ενδεχόμενο διάσπασης ο κ. Σπουρδαλάκης απαντά πως υπάρχουν πολλά παράδοξα στην εκλογή Κασσελάκη και είναι δύσκολο να συνυπάρξουν εκ διαμέτρου αντίθετες λογικές στο ίδιο κόμμα.


Γιάννης Χατζηγιαννάκης, μέλος της Πανελλαδικής Συνέλευσης για την Προστασία της Ελληνικής Τάφρου: «ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ»

O Γιάννης Χατζηγιαννάκης, μέλος της Πανελλαδικής Συνέλευσης για την Προστασία της Ελληνικής Τάφρου, μιλά για τις επικείμενες εξορύξεις σε Κρήτη και Ήπειρο, τονίζοντας ότι είναι παράλογο το κράτος να επικαλείται την κλιματική κρίση για όλες τις φυσικές καταστροφές, και παράλληλα να προχωρά ακάθεκτο στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Ο ίδιος αναφέρεται στο δίλλημα που πρέπει να επιλέξει η Πολιτεία και η κοινωνία, ανάμεσα στα ορυκτά καύσιμα και στην προστασία της φύσης, καθώς όπως επισημαίνει, είναι δύο αλληλένδετα θέματα με τα ορυκτά να αποτελούν βασικό παράγοντα στην κλιματική αλλαγή.

Επίσης μιλά και για το κινηματικό επίπεδο του θέματος με την διεκδίκηση της προστασίας της φύσης, τονίζοντας ότι και η Ελλάδα έχει υπογράψει για την προστασία της Ελληνικής Τάφρου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε άλλες μεσογειακές χώρες τα κινήματα πέτυχαν την απαγόρευση εξορύξεων στις θάλασσές τους.