«ΓΡΙΦΟΣ» ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αναστάτωση σε φορείς και επενδυτές προκαλεί μια αναφορά του πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο Καστελλίου μετά την επιστροφή του από την Κίνα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα του ταξιδιού, ο Αλέξης Τσίπρας είπε με σαφήνεια πως οι Κινέζοι ενδιαφέρονται μεταξύ άλλων και για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

Για το οποίο αεροδρόμιο όμως, ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί, έστω και με μία προσφορά, και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ανακήρυξη ως προσωρινού αναδόχου της κοινοπραξίας της ΤΕΡΝA με την Ινδική GMR.

Βεβαίως οι φήμες ότι οι υπόλοιποι ανταγωνιστές όπως οι Κινέζοι αλλά και οι Γάλλοι (που υπενθυμίζεται πως είχαν ζητήσει νέα παράταση του διαγωνισμού χωρίς αυτό να γίνει δεκτό) δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, υπάρχουν εδώ και καιρό.

Τα βήματα μέχρι την υλοποίηση του έργου και την ανακήρυξη οριστικού αναδόχου είναι ακόμα αρκετά και η αναφορά του πρωθυπουργού σε νέο ενδιαφέρον των Κινέζων φαίνεται να περιπλέκει την κατάσταση.

Με δεδομένη την σπουδή της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του έργου μια πρώτη εκτίμηση της αναφοράς του Αλέξη Τσίπρα οδηγεί στη σκέψη πως ο πρωθυπουργός ξέρει ότι η μία και μόνη προσφορά μπορεί μελλοντικά να δημιουργήσει προβλήματα.

Και εκεί η… «βοήθεια» των Κινέζων μπορεί να αποδειχτεί σημαντική.

(Κεντρική φωτογραφία: Από την άφιξη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο. *ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 18.05.2017