ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όταν έγινε η εισβολή στην Ουκρανία, η Eurovision απέκλεισε τη Ρωσία «με βάση τους κανόνες της εκδήλωσης και τις αξίες της EBU» και επειδή «η ρωσική συμμετοχή στον διαγωνισμό θα τον δυσφημούσε».

Φέτος που οι διαμαρτυρίες για τη συμμετοχή του Ισραήλ κορυφώνονται, η EBU μας λέει πως «η Eurovision παραμένει ένα μη πολιτικό γεγονός, που ενώνει το κοινό σε όλο τον κόσμο μέσω της μουσικής».

Κατάλαβες ή χρειάζεται και κάτι άλλο για να πειστείς για την Ευρώπη του πολιτισμού και του διαφωτισμού, και της Ειρήνης, και της αλληλεγγύης, και και… ;

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Δημήτρης Γκιώργκας, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στα Public: «ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΠΛΟΥΖΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ»

Ο Δημήτρης Γκιώργκας, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στα Public, μιλά για την πρακτική της «ονομαστικής πώλησης», σύμφωνα με την οποία όποτε ο κάθε εργαζόμενος «στέλνει» τον πελάτη στο ταμείο, θα πρέπει να του δίνει ένα χαρτάκι με τον κωδικό του ώστε να καταγράφεται από τα ταμεία η ατομική του επίδοση στις πωλήσεις.

Όπως υποστηρίζει, είναι ένα μέτρο παρακολούθησης των επιδόσεων των εργαζομένων, ενώ το χαρακτηρίζει «κανιβαλιστικό», καθώς ωθεί σε διαδικασία ανταγωνισμού μεταξύ των συναδέλφων.

Επισημαίνει ότι αυτή η πρακτική έρχεται να προστεθεί σε μία πλειάδα άλλων που αποσκοπούν στην εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στα public διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Κλειώ Στίγγα, φοιτήτρια της Νομικής στο Α.Π.Θ. και μέλος της ΛΑΕ-ΑΑ: «Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΑΠΘ ΠΗΡΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΝΤΙΣΙΜΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»

Η Κλειώ Στίγγα, φοιτήτρια της Νομικής στο Α.Π.Θ. και μέλος της ΛΑΕ-ΑΑ, μιλά για την παρέμβαση που έγινε στο πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με εθνικιστικό περιεχόμενο και την, σε δεύτερο χρόνο, σύλληψη δύο μελών της ΛΑΕ.

Η ίδια τονίζει ότι στην παρουσίαση ήταν ομιλητής και ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μοιραζόταν υλικό με αντισημιτικό και ομοφοβικό περιεχόμενο, λόγος για τον οποίο έγινε η κινητοποίηση.

Τέλος μιλά για τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν αργότερα στον χώρο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη αλλά και τον τρόπο που έγιναν αυτές, μετά από παρακολούθηση των γραφείων από την ασφάλεια και την ΟΠΚΕ.