ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΤΗΝΟΣ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πόσα πρέπει να κάνεις για να κρατήσεις τη δουλειά σου; Ο ύπαρχος που πετάει στη θάλασσα έναν άνθρωπο και μετά δίνει εντολή να φύγει κανονικά το πλοίο ενσαρκώνει όλη την απανθρωπιά και την κτηνωδία που μπορεί να πλήξει το ανθρώπινο είδος.

Με όρους αγοράς πάντως είναι ένας τυπικός υπάλληλος που έκανε τη δουλειά για την οποία τον πληρώνουν. Να μην αφήνει να μπουν στο πλοίο αυτούς που έχουν καθυστερήσει. Φυσικά τώρα θα τον πετάνε σαν σκυλί, όπως λένε και οι Κατσιμιχαίοι στο πρώτο τραγούδι και θα φταίει (μόνο) αυτός και όχι τα αφεντικά του που είναι κάπου στα νησιά Κέημαν.

Στην ίδια εκπομπή πάμε στον Βόλο και στις τεράστιες καταστροφές που συνοδεύονται από το επικοινωνιακό σόου του Αχιλλέα Μπέου, πάμε στο νοσοκομείο Μεταξά όπου σταμάτησαν οι χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης χρημάτων αλλά πάμε και στην Κύπρο μιλώντας με αυτόπτη μάρτυρα της ρατσιστικής επίθεσης στη Λεμεσό.

Για τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Βόλου εν μέσω της νεροποντής και για την ανυπαρξία σχεδίου αντιμετώπισης της καταστροφής μίλησε στις Πίσω Σελίδες ο Δημήτρης Κανελλής, μέλος κινήσεων πολιτών στην περιοχή.

Ο ίδιος βρισκόταν σε επιχείρηση προσέγγισης ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί ενώ έδωσε την εικόνα για τις ανύπαρκτες υποδομές και για την κατόπιν εορτής επικοινωνιακή διαχείριση της κακοκαιρίας από τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο.

Για τις διαχρονικές επιλογές υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσια υγείας ειδικά στο νοσοκομείο Μεταξά μιλά ο ακτινοθεραπευτής – ογκολόγος Νίκος Μπουντούρογλου, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ο ίδιος αναφέρεται στο γεγονός ότι από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου κάθε χρόνο δίνεται ποσό μικρότερο από το μισό και “αναμορφώνεται” στη συνέχεια χωρίς όμως να καλύπτει ποτέ πλήρως τις ανάγκες.

Για οργανωμένη επίθεση, με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης στη Λεμεσό εναντίον μεταναστών μιλά ο Ζήνωνας Τζιάρρας, λέκτορας στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος ήταν και αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων της 1ης Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος αναφέρει πως η ομάδα των κουκουλοφόρων έδρασε με ιεραρχική δομή και με σαφή ρατσιστικά κίνητρα καθώς τους άκουγε να λένε να μην επιτεθούν σε Κύπριους παρά μόνο στους ξένους, ενώ έδωσε συνολικότερη εικόνα για τις ξενοφοβικές συμπεριφορές που αναπτύσσονται στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα.