«ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΥΔΡΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Νίκος Αργυρίου, εκπρόσωπος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», μιλά για το επίδομα που δίνει το κράτος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις που θα γίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά το κύμα παραιτήσεων από τη φρεγάτα Ύδρα.

Ο ίδιος κάνει λόγο για προσπάθεια εξαγοράς προκειμένου να πεισθούν στελέχη να πάνε στην αποστολή, την οποία χαρακτηρίζει «αποστολή αυτοκτονίας» καθώς η συγκεκριμένη φρεγάτα αλλά και πολλά άλλα πλοία της Ελλάδας, δεν διαθέτουν άμυνα για επιθέσεις από drones με τα οποία κυρίως χτυπάνε οι Χούθι στόχους επιφανείας.

Μιλά για μια τεράστια προπαγάνδα για το ζήτημα, τονίζοντας πως ο κίνδυνος είναι τεράστιος καθώς μόνο τα υπερεξοπλισμένα αντιτορπιλικά των ΗΠΑ μπορούν να αμυνθούν αποτελεσματικά από βαλλιστικές επιθέσεις και drones.

Παράλληλα επισημαίνει ότι για πρώτη φορά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στέλνουν επιθετική αποστολή έχοντας πολεμικό ρόλο καθώς σε παλαιότερες περιπτώσεις είχαν μόνο υποστηρικτικό ρόλο με τμήματα του μηχανικού και του υγειονομικού ενώ θέτει ερωτήματα για τον στρατηγικό ρόλο της αποστολής, σημειώνοντας ότι οι Χούθι επιτίθενται μόνο σε ισραηλινά ή ισραηλινού προορισμού πλοία, καταρρίπτοντας έτσι το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι έτσι προστατεύεται ο ελληνικός στόλος που ούτως ή άλλως ταξιδεύουν με σημαίες άλλων χωρών.

Τέλος μιλά για τις παραιτήσεις των στελεχών όχι μόνο από τη φρεγάτα, αλλά και από τις ένοπλες δυνάμεις γενικότερα, κάνοντας λόγο για κοστολόγηση της ανθρώπινης ζωής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για εξαγορά της ζωής τους.