ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ (Μ)ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

1 Σχόλιο

Αν βρήκατε ηρωική και λεβέντικη την πράξη του καταδρομέα από την Κρήτη προφανώς δεν έχει την ίδια άποψη και το Γενικό Επιτελείο Στρατού που θεώρησε πως έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια τη δική του και των συναδέλφων του. Προφανώς όμως θα γραφτούν πολλά για τους λόγους της αποβολής του από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών. Γιατί σε αυτή τη χώρα, μπορείς να κάνεις όποια ανοησία σου κατέβει αρκεί να κρατάς μια ελληνική σημαία. Η έστω να την κάνεις στο όνομα της πατρίδας και των προγόνων.

Στην περίπτωσή μας απλά η ανοησία συναντά τον… μπατριωτισμό. Αυτόν τον μπουνταλάδικο, τον κρητικολεβέντικο που κραυγάζει από χιλιόμετρα «δείτε με, είμαι πατριώτης» για να κάνουν like οι σύντεκνοι στα Σφακιά. Και μετά την τιμωρία θα αναλάβουν τα στίφη των μπατριωτών το ξέπλυμα με οργισμένα και απειλητικά στάτους στο facebook. Όπως τότε, που μαθητής πήρε αποβολή όταν σκαρφάλωσε σε πυλώνα 10 μέτρων για τη σημαία. (Πάντα στην Κρήτη, ε…)

Και ο Κικίλιας, να μας απειλεί ότι στην επερχόμενη παρέλαση θα τραγουδάμε όλοι το «Μακεδονία Ξακουστή». Μόνο που ο καταδρομέας μας, και το «Μια ωραία πεταλούδα» να τραγούδαγε, πάλι έπρεπε να τιμωρηθεί.

ΥΓ. Εκτός από τους κανόνες ασφαλείας πρέπει να μάθει και γεωγραφία. Γιατί διαβάζω πως ένιωσε την ανάγκη να τραγουδήσει για τη Μακεδονία μόλις είδε από ψηλά την ομορφιά της, πέφτοντας με το αλεξίπτωτο. Μόνο που η εκπαίδευση και οι ρίψεις γίνονταν στη Θεσσαλία… Αφού την αγαπάς τόσο, τουλάχιστον μάθε τη τη ρημάδα την πατρίδα…