ΠΡΟΣ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ – ΔΥΣΗΣ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η συζήτηση με τον Βαγγέλη Πισσία πηγαίνει πολύ πιο πέρα από τις σημερινές δραματικές εξελίξεις. Φτάνει στις οικονομικές διαστάσεις του πολέμου της Δύσης (που δύει…) και της Ανατολής, που περιλαμβάνει τον αραβικό κόσμο και την Άπω Ανατολή που κυριολεκτικά, αργά ή γρήγορα θα ανατείλει…

Θα ήταν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί πολίτες αυτοί που θα έπρεπε να αναλογιστούν αν μπορεί να υπάρξει ένα κράτος που θα προόδευε όπως ισχυριζόταν ο Γιτζάκ Ράμπιν. Και σήμερα δεν μπορούν να επικαλεστούν ότι δεν ήξεραν για τις σφαγές όπως έλεγαν οι Γερμανοί πολίτες για τα κρεματόρια…

Και μια κουβέντα με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Τασοπούλου στον Βόλο. Εκείνη που ο Μπέος καλεί τους πολίτες να τη φτύνουν και να της ρίξουν γιαούρτια επειδή γράφει την αλήθεια που δεν του αρέσει.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Βαγγέλης Πισσίας, μέλος της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα»: «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ»

Ο Βαγγέλης Πισσίας, μέλος της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», μιλά για την οριακή κατάσταση στην Γάζα, τις συνεχιζόμενες θηριωδίες, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Ο ίδιος τονίζει ότι το έγκλημα στη Γάζα κρατάει για δεκαετίες, υποστηρίζοντας ότι το θέμα έχει αναχθεί σε πολιτιστική σύγκρουση των Αράβων με τους δυτικούς, ενώ δηλώνει ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τρομοκρατική την επίθεση της Χαμάς.

Παράλληλα αναφέρεται στην τεράστια προπαγάνδα που γίνεται παγκοσμίως ενώ μιλά και για τον ρόλο τη Δύσης, της πολιτικής και πολιτιστικής της στάσης, τονίζοντας ότι η βάση είναι η οικονομική ηγεμονία και τα μεγάλα συμφέροντα.

O κ. Πισσίας μιλά επίσης για τη στάση της Αριστεράς, αναφέρεται στα θρησκευτικά χαρακτηριστικά που παίρνει ο πόλεμος, διογκώνοντας το μίσος ενώ μιλά και για τον εξτρεμισμό του ίδιου του κράτους του Ισραήλ που πρέπει να αμφισβητηθεί, πρώτα από όλα, από τους ίδιους τους Ισραηλινούς.

Κατερίνα Τασσοπούλου, δημοσιογράφος του «gegonota.news» στον Βόλο: «ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ Ο ΜΠΕΟΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Η Κατερίνα Τασοπούλου, δημοσιογράφος του «gegonota.news» στον Βόλο, μιλά για την άθλια επίθεση των δημάρχου, Αχ. Μπέου κατά δημοσιογράφων και προσωπικά στην ίδια, καλώντας τους πολίτες «να τους φτύνουν και να τους πετάνε αυγά και γιαούρτια».

Η ίδια σημειώνει ότι έγινε στόχος γιατί αποκάλυψε ότι η ποιότητα του νερού είναι πολύ χαμηλή, ενώ η παροχή νερού για αρκετές ώρες την ημέρα κλείνει, υποστηρίζοντας ότι ο δήμαρχος πολύ συχνά απειλεί ακόμα και πολίτες που διαφωνούν μαζί του.

Όπως αναφέρει, η κατάσταση στον Βόλο είναι ακόμα τραγική, τονίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι καταγράφουν τα προβλήματα κάνοντας ρεπορτάζ, και τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Τέλος επισημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργεί θεσμικά ενώ μιλά για την εσκεμμένη έλλειψη ενημέρωσης από την ΔΕΥΑ για την κατάσταση του νερού, σημειώνοντας ότι κανονικά ο δήμαρχος θα έπρεπε να είναι απολογούμενος.