ΠΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ολόκληρη συναυλία σου προσφέρει η ΤΕΡΝΑ. «Μέγας χορηγός» λέει θα είναι και μέγας είσαι Κύριε γιατί με τις ευλογίες της Μητρόπολης θα γίνει στο Αρκάδι το event, την Κυριακή 30 Ιουνίου. Και όχι δευτεράντζες… Ολόκληρος Ξαρχάκος θα έρθει, στα 85 του, να τιμήσει τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης και να ενώσει την ιστορική μνήμη με τις «αναμονές» και τις ελπίδες του λαού.

Και τι ελπίζει σήμερα ο λαός; «Ανάπτυξη» φυσικά, με ανεμογεννήτριες που θα στηθούν λίγο πιο πέρα από την πόρτα του Αρκαδίου. Ναι από την ΤΕΡΝΑ, που θα είναι και ο χορηγός της συναυλίας. Ο μητροπολίτης πάντως αναρωτιέται γιατί συγχέουμε τα δύο θέματα και πώς στο καλό μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο….  

Και στη Γυάρο πάλι άλλες εταιρίες έρχονται να μας φτιάξουν μουσείο αλλά και… Hub, με το αζημίωτο. Και εσείς διαμαρτύρεστε, αντί να πείτε ένα ευχαριστώ στις καλές εταιρίες… Αχάριστοι.  

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

—–

Γιάννης Βασιλάκης, μέλος του «Συντονιστικού κατά των ΒΑΠΕ» στο Ρέθυμνο: «ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ»

Ο Γιάννης Βασιλάκης, μέλος του «Συντονιστικού κατά των ΒΑΠΕ» στο Ρέθυμνο, μιλά για την συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στον περίβολο της Μονής Αρκαδίου, με μεγάλο χορηγό την ΤΕΡΝΑ, τονίζοντας ότι σε μια συγκυρία που η Κρήτη αγωνίζεται ενάντια στην εταιρία  που θέλει να “φυτέψει” εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στα βουνά του νησιού, έρχεται η Μονή Αρκαδίου να βάλει την ΤΕΡΝΑ μέγα χορηγό σε μια συναυλία για να τιμήσει τη Μάχη της Κρήτης.

Ο ίδιος τονίζει αυτό που επισημαίνει το Συντονιστικό, ότι δηλαδή η ΤΕΡΝΑ θέλει να κάνει βιομηχανικό πεδίο την περιοχή, εγκαθιστώντας θηριώδεις ανεμογεννήτριες σε απόσταση 900 μέτρων από τη Μονή Αρκαδίου προς το Καβούσι.

Επιπλέον σημειώνει ότι με πρακτικές μικρών χορηγιών και ευτελών ανταποδοτικών «έργων», προσπαθούν να φέρουν την εταιρία πιο κοντά στην κοινωνία και να αμβλύνουν τις αντιδράσεις ενάντια στην ΤΕΡΝΑ η οποία αποτελεί το «κόκκινο πανί» σε μια μεγάλη γκάμα επενδύσεων στο νησί.

Αναφερόμενος στην «εμπλοκή» της Μονής, που ουσιαστικά φιλοξενεί την εκδήλωση, τονίζει ότι προσπαθεί «να φέρει τη “γενναιόδωρη” ΤΕΡΝΑ κοντά στον λαό», ενώ υπογραμμίζει ότι όταν το Συντονιστικό έθεσε τα συγκεκριμένα ζητήματα σε εκπροσώπους της Μονής Αρκαδίου, οι εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν ότι έχουν εμπλοκή ενώ τόνισαν πως και εκείνοι διαφωνούν με τις ανεμογεννήτριες.