ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ – ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Στο ρεπορτάζ αυτό συζητάμε για τη σχέση των φαινομένων παιδεραστίας με τον Αθλητισμό, την Οικονομία και την Πολιτική. Αναρωτιόμαστε γιατί πολλά από τα θύματα δε μιλούν ποτέ, και εξετάζουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τις ίδιες τις οικογένειές τους. Μιλάμε για την ανύπαρκτη πρόληψη και το επιστημονικό δυναμικό του νησιού που ποτέ δεν αξιοποιήθηκε.

Αναρωτιόμαστε γιατί ειδικά στην Κρήτη προτιμάμε να βλέπουμε το θέμα μέσα από τις κλειδαρότρυπες ενώ δημοσίως κρύβουμε κάτω από το χαλί ένα υπαρκτό και αυξανόμενο πρόβλημα.

Στο ρεπορτάζ μιλούν ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης Σκεύος Παπαϊωάννου, ο διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου Αντώνης Λιοδάκης και ο πρώην προπονητής του ΑΓΟΡ Βαγγέλης Θεωδορουλάκης, ο πρώτος που είχε καταγγείλει περιστατικά παιδεραστίας μέσα στην ομάδα χωρίς όμως να εισακουστεί.

Αναδημοσιεύεται επίσης η συγκλονιστική μαρτυρία μιας 25χρονης γυναίκας από την Ιεράπετρα για τον βιασμό της στην εφηβεία της και εξετάζονται οι δύο περιπτώσεις παιδεραστών που συγκλόνισαν το Ρέθυμνο και όλη την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Χαρά Βηλαρά
Κάμερα: Σταύρος Αλεξανδράκης
Επιμέλεια: Μάριος Διονέλλης
Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης