ΑΝΝΑ, ΝΑ ΕΝΑΣ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΣ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εχει πολύ μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από εσένα, την λευκή και άσπιλη. Αγωνίζεται για πράγματα που εσύ δεν θα καταλάβεις ποτέ. Μεγάλωσε ξέροντας ποιο είναι το δίκιο και ποια η καταστροφή. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να είναι καλύτερος άνθρωπος από σένα, Αννα Διαμαντοπούλου. Εχεις κάθε λόγο να τον φοβάσαι.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Βασίλης Παπαστεργίου, δικηγόρος: «ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ / ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

Ο Βασίλης Παπαστεργίου, δικηγόρος, μιλά για τη σύλληψη του νεαρού Παλαιστίνιου που σήκωσε την σημαία της χώρας του μαζί με την ελληνική στο Σύνταγμα, τονίζοντας ότι αυτό είναι σύνηθες παγκοσμίως σε διαδηλώσεις.

Ο ίδιος τονίζει ότι το να ποινικοποιείται αυτή η κίνηση αφενός περιορίζει δραστικά το δικαίωμα διαμαρτυρίας και ελευθερίας του λόγου και αφετέρου είναι μια εσφαλμένη νομική σκέψη, με την έννοια ότι το άρθρο με το οποίο διώκεται, αν και ξεπερασμένο, αφορά άλλους είδους πρακτικές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αν ποινικοποιείται η σημαία της Παλαιστίνης, τότε κινδυνεύουν να ποινικοποιηθούν και οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης, σημειώνοντας ότι ο λόγος ύπαρξης αυτού του νόμου ήταν τελείως διαφορετικός ενώ υποστηρίζει ότι χρησιμοποιείται για πολιτική σκοπιμότητα.

Τέλος μιλά για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, τονίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος διάλογος μεταξύ επιστημόνων, νέων εργαζόμενων και την πολιτική Αριστερά.

Νίκος Παπακώστας, κάτοικος Εξαρχείων: «ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ»

Ο Νίκος Παπακώστας, κάτοικος Εξαρχείων, μιλά για τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην μαζική κοπή δέντρων στην πλατεία, στο πλαίσιο της κατασκευής του Μετρό, και την ζημιά που έχει ήδη γίνει.

Ο ίδιος τονίζει ότι ήδη έχουν κλαδευτεί εξ’ ολοκλήρου δέντρα δεκαετιών χωρίς φροντίδα, σημειώνοντας ότι οι πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν στα δέντρα δείχνουν έλλειψη πρόθεσης για μετακίνηση και μεταφύτευση.

Παράλληλα αναφέρεται στην στάση του νέου δημάρχου, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα, ενώ σημειώνει ότι Αθήνα έχει απαρχαιωμένο σχέδιο αστικής ανάπτυξης και συνεχίζει να στήνεται στην βάση της μεγιστοποίησης κέρδους.